ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ!! Πώς θα δίνονται στο εξής οι άδειες για υπαίθριο εμπόριο…

Κοινοποίηση:
9

Με κοινωνικά κριτήρια όπως ανεργία, οικογενειακή κατάσταση κ.α., θα δίνονται στο εξής οι άδειες για το υπαίθριο εμπόριο. Η εμπορική αυτή δραστηριότητα θα θεωρείται πλέον κύρια ασχολία και όχι πάρεργο. Επιπλέον, καταργείται η κληρονομική διαδοχή των αδειών που θα χορηγηθούν με το νέο σύστημα, δηλαδή οι υφιστάμενες άδειες θα μπορούν να μεταβιβαστούν στην επόμενη γενιά.

Οι άδειες θα προκηρύσσονται από τις Περιφέρειες με βασικό κριτήριο να υπάρχουν κενές θέσεις στις αγορές ώστε το επάγγελμα να είναι βιώσιμο. Άδεια ετήσιας διάρκειας μπορεί επίσης να χορηγείται σε εμπόρους που πτωχεύουν προκειμένου να εκποιήσουν το εμπόρευμα της επιχείρησής τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους 11.000 επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών που ήταν καταγεγραμμένοι το 2014, περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν στην εφορία ζημιές συνολικού ύψους 25 εκατ., ενώ οι υπόλοιποι που ήταν κερδοφόροι δήλωσαν κέρδη ύψους 8,5 εκατ.

Επίσης, μετά την ένταξη και των δημοσίων έργων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προκήρυξης και διεξαγωγής των διαγωνισμών, έχουν ολοκληρωθεί 16 δημοπρασίες στις οποίες υπεβλήθησαν 310 προσφορές (περίπου 20 σε κάθε μία) ενώ είναι σε εξέλιξη 74 διαδικασίες αξίας 113 εκατ. ευρώ. Συνολικά έχουν εγγραφεί στο μέτωπο 1.269 φορείς του δημοσίου και 1.219 εταιρίες.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: