ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ!! Το Fight Club με τα ορφανά παιδιά στην Κίνα – Δείτε βίντεο

Κοινοποίηση:
κινα-fight-club

Ένα ντοκιμαντέρ του κινεζικού ιστότοπου, Pear Video,

έχει εγείρει αρκετές αντιδράσεις και έχει διχάσει τους πολίτες και τους χρήστες του διαδικτύου στην Κίνα. Σε αυτό το μίνι ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται μία σχολή πολεμικών τεχνών όπου τα μέλη της είναι αποκλειστικά παιδιά μέχρι 12 ετών (αν και κάποια μπορεί να είναι μεγαλύτερα καθώς τα στοιχεία τους δεν είναι ακριβή), τα οποία είτε αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης είτε είναι ορφανά.

Το Enbo Fight Club στην πόλη Chengdu προπονεί πάνω από 400 παιδιά για να γίνουν οι επόμενοι μαχητές στο MMA. Όπως αναφέρει το BBC, ο ιδρυτής της σχολής En Bo σχολιάζει σχετικά: «Μιλάω με τις αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους και αναλαμβάνω παιδιά χωρίς οικογένειες ή παιδιά που τα έχουν παρατήσει. Εάν κάποιο παιδί δεν είναι αρκετά καλό ώστε να καλύπτει τα υψηλά standards μας το επιστρέφουμε στις κοινωνικές υπηρεσίες».

Το βίντεο δείχνει τα παιδιά να μάχονται σε αυτοσχέδια ρινγκ κλουβιά, μία εικόνα που ανάγκασε τις αρχές να ερευνήσουν τις καταγγελίες για εκμετάλλευση των παιδιών. Όπως μετέδωσε το BBC, αργότερα στο βίντεο ένας προπονητής παραδέχεται πως εκείνοι καρπώνονται τα χρήματα που βγαίνουν από τους αγώνες των πιτσιρικάδων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: