Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Σταματιάδης που δέχθηκε τα πυρά ληστών στην Κηφισιά! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
e1

Γεννημένος στη Βιέννη, με καταγωγή από την Ανδρο, ο 52χρονος επιχειρηματίας είναι λάτρης της θάλασσας και της ναυτικής παράδοσης του νησιού, έχοντας επί σειρά ετών ενεργό ρόλο στη διοργάνωση του ετήσιου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα στο νησί των Κυκλάδων

Στο χειρουργείο του νοσοκομείου «Γεννηματάς» οδηγήθηκε ξανά ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης που τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά ένοπλων εισβολέων στο σπίτι του στην Κηφισιά τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας. Ο 52χρονος πατέρας τριών παιδιών διακομίστηκε στο νοσοκομείο στις 5.35 το πρωί, σε κρίσιμη κατάσταση, και υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πολλαπλά τραύματα που έφερε από τις σφαίρες των κακοποιών. Λίγες ώρες όμως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου χειρουργείου κρίθηκε αναγκαίο να υποβληθεί σε νέα επέμβαση στο νεφρό.

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Σταματιάδης
Γεννημένος στη Βιέννη, με καταγωγή από την Ανδρο, ο Αλέξανδρος Σταματιάδης είναι λάτρης της θάλασσας και της ναυτικής παράδοσης του νησιού, έχοντας επί σειρά ετών ενεργό ρόλο στη διοργάνωση του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα που φιλοξενείται κάθε καλοκαίρι στο νησί των Κυκλάδων. Δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον χώρο της ενέργειας και των κατασκευών και είναι πρόεδρος της εταιρείας «Light Partners».

e2

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης (αριστερά στη φωτογραφία) με τον εφοπλιστή Σπύρο Πολέμη (στο μέσο) και τον αμερικανό πρεσβευτή Τζέφρι Πάιατ στην πλατεία Αφανούς Ναύτου στην Χώρα της Ανδρου, στο πλαίσιο του 50ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Ανδρου
e3

Αλέξανδρος Σταματιάδης (αριστερά), Λεωνίδας Πολέμης (μέσο) και Μάκης Κουρτέσης στις εκδηλώσεις για τον 49ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανδρου

e4
Απόσπασμα από ειδική αναφορά στον καπετάνιο Αλέξανδρο Σταματιάδη στο Επετειακό Λεύκωμα του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου για τα 50 χρόνια του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα
Εδωσε μάχη με τους ληστές
Συγκλονιστική είναι περιγραφή της μάχης που έδωσε με τους εισβολείς στο σπίτι του, από την ίδια του τη γυναίκα. Σύμφωνα με την πρώτη κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία, ο 52χρονος αντιλήφθηκε ότι κάποιοι είχαν μπει στο σπίτι τους, ενώ ήταν στην κρεβατοκάμαρά τους. Όπως χαρακτηριστικά είπε η σύζυγός του στους αστυνομικούς, μόλις άνοιξε τα μάτια της αντίκρισε τους δύο κουκουλοφόρους μέσα στο υπνοδωμάτιο, οι οποίοι άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν στα ελληνικά το ζευγάρι. Την ώρα της ληστείας στο σπίτι της Κηφισιάς βρίσκονταν επίσης ο ένας από τους γιους της οικογένειας, ο οποίος κοιμόταν στη σοφίτα και η φιλιππινέζα οικιακή βοηθός.

Ο Αλέξανδρος Σταματιάδης πετάχτηκε από το κρεβάτι και συνεπλάκη με έναν εκ των δύο κακοποιών. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι από σιδερένιο αντικείμενο, συνέχισε ωστόσο να παλεύει. Δευτερόλεπτα αργότερα ο έτερος εισβολέας τον πυροβόλησε  δύο φορές εξ επαφής στην πλάτη.

Αμέσως μετά οι δύο κακοποιοί τράπηκαν σε φυγή. Την έρευνα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι εισβολείς δεν έκλεψαν κάτι από το σπίτι.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Από την στιγμή που χάθηκε η αυτοδικία και η αυτοάμυνα, χάθηκε και η δικαιοσύνη σε αυτήν την χώρα.
    Πολίτης άοπλος, κουπί στη γαλέρα και μαστίγιο……..

  2. Δυστυχώς μια πλέον είναι η Λύσις: Αυτοάμυνα. Όσοι μπορούν να έχουν φρούτα είναι ασφαλείς. Το κράτος δυστυχώς δεν μπορεί να φύλαξη τους υπηκόους του επομένως πρέπει να φυλάξουμε εμείς τους εαυτούς μας και τα αγαπημένα μας άτομα. Δεν βλέπω άλλη λύση.

Comments are closed.