Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά Μυτιληναίου και Νέζη!

Κοινοποίηση:
mitilinaios

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του επιχειρηματία Ευάγγελου Μυτιληναίου και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Στέργιου Νέζη, ο οποίος είχε παραιτηθεί από την επιχείρηση το 2005.
Η δίωξη ασκήθηκε για τα αδικήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη..
δραστηριότητα και αφορά ποσό 250.000 ευρώ που φαίνεται να είχε παραλήπτη τον κ. Νέζη με αντίτιμο την ανάληψη έργου της ΔΕΗ από την εταιρεία του Ομίλου Μυτιληναίου ΜΕΤΚΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελία έχει στην διάθεσή της στοιχεία για έμβασμα που έλαβε την περίοδο 2002-2003 ο τότε επικεφαλής της ΔΕΗ, το οποίο φέρεται να συνδέεται με την κατακύρωση στη ΜΕΤΚΑ του έργου κατασκευής μονάδας Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο αέριο της ΔΕΗ στο Λαύριο. Το έργο είχε κατακυρωθεί ύστερα από διαγωνισμό τον Νοέμβριο του 2003 στη ΜΕΤΚΑ έναντι τιμήματος περίπου 194 εκατ. ευρώ.
Για την υπόθεση της ανάθεσης του επίμαχου έργου είχε διενεργηθεί εισαγγελική έρευνα έπειτα από καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες κατά τον επίμαχο διαγωνισμό. Η έρευνα των εισαγγελικών λειτουργών οδήγησε, τον Δεκέμβριο του 2003, στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά μελών τής τότε διοίκησης της ΔΕΗ για πλημμεληματικού βαθμού απιστία. Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν αθωωθεί στη δίκη.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τον επιχειρηματία και το πρώην στέλεχος της ΔΕΗ θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο ανακριτή για την διενέργεια κύριας ανάκρισης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: