Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή στον 28χρονο για τη πτώση της ανιψιάς του από το μπαλκόνι

Κοινοποίηση:
poini

Την μετατροπή της κατηγορίας σε εξ αμελείας ανθρωποκτονία και όχι από πρόθεση όπως αρχικά του είχε απαγγελθεί, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για τον 28χρονο νεαρό που δικάστηκε για την πτώση της ανιψιάς του από το μπαλκόνι του 4ου ορόφου σε πολυκατοικία στο Βύρωνα τον Μάρτιο του 2015. Το αποτέλεσμα ήταν το μωρό ηλικίας μόλις λίγων μηνών να υποκύψει στα τραύματα του και να φύγει από τη ζωή.

Για την υπόθεση αυτή σήμερα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο καταδίκασε τον 28χρονο κατηγορούμενο σε φυλάκιση τριών ετών με τριετή αναστολή μετατρέποντας την κατηγορία σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας, κρίνοντας ότι δεν υπήρχε δόλος από την πλευρά του. Να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών.

Πλέον, μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος. Επιπλέον, με την απόφασή του το δικαστήριο αναγνώρισε στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του προτέρου εντίμου βίου.
Είχε προηγηθεί η εισαγγελική πρόταση στο δικαστήριο σύμφωνα με την οποία ο 28χρονος δεν είχε πρόθεση να κάνει κακό στην 4 μηνών ανιψιά του. «Δεν υπάρχει κίνητρο, ψυχασθενής δεν είναι και οι ίδιοι οι γονείς του βρέφους λένε ότι έγινε εξ αμελείας. Οποιαδήποτε άλλη εκδοχή κακοποιεί την κοινή λογική» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος στην απολογία του ανέφερε ότι ζαλίστηκε ενώ βρισκόταν στο μπαλκόνι κρατώντας το βρέφος και έτσι δεν αντιλήφθηκε ακριβώς τι συμβαίνει. «Την ώρα που το μωρό έπεφτε ένιωσα σαν να ανέκτησα τις αισθήσεις μου. Πήδηξα κι εγώ στο κενό για να τιμωρήσω τον εαυτό μου» είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως και ο 28χρονος είχε ακολουθήσει το βρέφος, κάνοντας με τη σειρά του βουτιά στο κενό και καταλήγοντας και ο ίδιος στο νοσοκομείο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: