Πεντάγωνο: Αυτό ισχύει για τα κινητά των 2 στρατιωτικών

Κοινοποίηση:
metagogi_cut_out-630x353

Τα κινητά είναι “καθαρά” διαμηνύουν σε όλους τους τόνους από το Ελληνικό Πεντάγωνο. Ακόμη και οι πληροφορίες περί αναζήτησης μυστικού κωδικού για το ξεκλείδωμα εφαρμογών δεν ευσταθούν. Άλλωστε όπως υπογράμμιζαν από την πρώτη στιγμή, ο έλεγχος έχει ήδη πραγματοποιηθεί και στις τρεις συσκευές, παρουσία και του Έλληνα Τεχνικού Εμπειρογνώμονα, και δεν έχει προκύψει το παραμικρό, ενοχοποιητικό στοιχείο για τα δυο στελέχη του Στρατού Ξηράς.

Στο ελληνικό πεντάγωνο εστιάζουν την προσοχή τους στο διάστημα 30 Μαρτίου έως 5 Απριλίου, όταν και θα κριθούν τα πάντα. Στις 30 Μαρτίου είναι προγραμματισμένο το ραντεβού των δυο δικηγόρων με τον γενικό εισαγγελέα στο οποίο θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο αναφορικά με το κατηγορητήριο. Εάν σε αυτό δεν επιχειρηθεί να “φορτωθούν” ανύπαρκτες κατηγορίες τότε είναι πιθανότερο θα διαμορφωθούν και θετικές προοπτικές για το δεύτερο αίτημα αποφυλακισης.

Σήμερα οι δυο οικογένειες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τα παιδιά τους ενώ για την ερχόμενη παρασκευή είναι προγραμματισμένο το επισκεπτήριο. Σε κάθε περίπτωση ο έλληνας τεχνικός εμπειρογνώμονας, που ήταν παρών και σε τουλάχιστον έναν από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, έχει ήδη συντάξει το δικό του πόρισμα. Η κατάθεσή του ελληνικού πορίσματος στην ακροαματική διαδικασία, θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της τελικής έκθεσης των τουρκικών αρχών. Από την κλιμάκωση της έντασης σε αυτή την ύποπτη διαρροή θα εξαρτηθεί και η παραμονή του στην Τουρκία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: