Παύλος Σαράκης: Ο δικηγόρος που συνομιλεί με το FBI και γύρισε από την κόλαση. Εκείνη τη νύχτα της 21ης Δεκεμβρίου που συνάντησε το Χάρο και τον προσπέρασε. Οι μεγάλες υποθέσεις και η Νοβάρτις

Κοινοποίηση:
sarakis

Παρότι ο Παύλος Σαράκης δεν ανήκει σ΄αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε ελίτ των μεγαλοδικηγόρων της Αθήνας κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του FBI αλλά και των προστατευόμενων μαρτύρων της NOVARTIS. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία του Ελληνα δικηγόρου μια και πλέον θα τον συνοδεύει η φήμη του ανθρώπου με πρόσβαση στο FBI γεγονός που αρκεί να απογειώσει την καριέρα του αλλά και την ζήλια των συναδέφων του στο πρόσωπό του.

Στις 21 Δεκεμβρίου του 2007, ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης δέχτηκε επίθεση με καυστικό υγρό στο Νέο Κόσμο, με αποτέλεσμα και ύστερα από αλλεπάλληλα χειρουργεία στην Αγγλία να χάσει τελικά το αριστερό του μάτι. Ο ίδιος τότε είχε κατονομάσει ως δράστες πρόσωπα του κόσμου της νύχτας και του αστυνομικού παρακράτους, υποστηρίζοντας πως η επίθεση που δέχτηκε ήταν ένα μαφιόζικο χτύπημα από νονούς του οργανωμένου εγκλήματος με τους οποίους είχε αντιδικήσει στο παρελθόν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Και τους κατονόμασε όλους με αποτέλεσμα να γίνουν συλλήψεις.

Ενα πρόσωπο που το είχε σημαδέψει μετά από απόπειρα ανθρωποκτονίας με βιτριόλι ο Αλβανός με τα δεκαπέντε ονόματα που πιάστηκε στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, ο Demiri ή Papa ή Grabova ή Papai ή Εkimi ή Prapaj Lalaj ή Noti ή Arben ή Orkes η Orges ή Jorgo ή Jani ή Erion ή Mario είναι γεννηθείς στις 7.6.1981 στην Αλβανία.
Ο κ. Σαράκης μιλώντας, με αφορμή την σύλληψη του φυσικού αυτουργού, είχε δηλώσει και στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ:«Είναι μια υπόθεση που χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Πέρα από τους υπάρχοντες εμπλεκόμενους, πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι έδωσαν την εντολή για το συμβόλαιο θανάτου. Ανήκουν στον κύκλο επίορκων αστυνομικών που τους είχα καταγγείλει για διαφθορά και για άνομη σχέση με τον υπόκοσμο. Είναι υποχρέωση της δικαιοσύνης να διερευνήσει σε βάθος αυτή την υπόθεση και να αποκαλυφθούν όλοι οι συμμέτοχοι στην βάρβαρη εγκληματική ενέργεια σε βάρος μου».

Το δικηγορικό του γραφείο το 2014 ασχολήθηκε επισταμένα με τον χώρο της Υγειας αφού είχαν διαπιστώσει ότι εκεί υπήρχε υπερβολική δημόσια δαπάνη για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Αυτή ήταν και η αφορμή για να ξεκινήσουν την έρευνα. Σάρκα και οστά όμως στην προσπάθεια έδωσε η προθυμία δυο υψηλών στελεχών της πολυεθνικής εταιρείας «Νovartis» να εισφέρουν πολύτιμα στοιχεία στις δικαστικές αρχές για την διακρίβωση εγκλημάτων όπως ήταν οι αθέμιτες πρακτικές.
Η υπόθεση της «Novartis» έδωσε την ευκαιρία στον γνωστό δικηγόρο να πρωταγωνιστήσει εκτός συνόρων, ενώπιον της Αμερικανικής Δικαιοσύνης σε μια υπόθεση με διεθνές ενδιαφέρον.

Ο Παύλος Σαράκης γεννήθηκε στο Αγρίνιο από γονείς βιοπαλαιστές. Ήταν πολύ καλός μαθητής και διετέλεσε πρόεδρος του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του 4ου Λυκείου Αγρινίου ενώ τα καλοκαίρια εργάζονταν στην τοπική βιομηχανία πλαστικών με την επωνυμία «Μεταλλοπλαστική Αγρινίου». Αδερφός του είναι ο διακεκριμένος Ιατρός – Πλαστικός Χειρούργος Πέτρος Σαράκης. Σπούδασε Νομική στην Αθήνα, από εκεί πήγε στην Ρώμη για μεταπτυχιακές σπουδές συμμετέχοντας παράλληλα στην Ιταλική πολιτική ζωή με τους Χριστιανοδημοκράτες του Giulio Andreotti. Έπειτα ξαναγύρισε στην Αθήνα δημιουργώντας από το μηδέν ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία.

Οι καταθέσεις των πελατών του-προστατευόμενων μαρτύρων έχουν αφήσει στην κοινή γνώμη την αίσθηση ότι οι εμπλεκόμενοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΟΧΟΙ-ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: