ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ από τους ΓΚΡΙΖΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ! Η Ελλάδα κατέχει παράνομα 15 νησιά του Αιγαίου!

Κοινοποίηση:
λυκοι

Ανοικτές απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης («Γκρίζοι Λύκοι») της Τουρκίας Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Χαρακτήρισε μάλιστα… προκλητική την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σε νησιά του Αιγαίου.

Οπως είπε ο Μπαχτσελί η Ελλάδα έχει «υπό κατοχή με παράνομο και άδικο τρόπο» 15 νησιά του Αιγαίου και παραβιάζει το δίκαιο της καλής γειτονίας.

Χθες εορτάσαμε την 94η επέτειο την Συνθήκης της Λωζάνης. Η Λωζάνη είναι ένας πολιτικός και διπλωματικός θρίαμβος. Σκίστηκε η Συνθήκη των Σεβρών και πετάχτηκε από το τραπέζι (των διαπραγματεύσεων). Η Τουρκική Δημοκρατία δημιουργήθηκε σε συνθήκες ανέχειας. Η επίσκεψη του Προέδρου της Ελλάδας στα νησιά του Αιγαίου η οποία συμπίπτει με την επέτειο της Λωζάνης είναι προκλητική. Δεκαπέντε νησιά του Αιγαίου τέθηκαν υπό κατοχή με παράνομο και άδικο τρόπο. Κατακρίνω την στάση της Ελλάδας, η οποία δεν συμβαδίζει με το δίκαιο της καλής γειτονιάς».

Στην συνέχεια, ο κ. Μπαχτσελί είπε: «Ας μην δοκιμάσουν την υπομονή μας. Σε περίπτωση που υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι επιθυμούν να πεταχτούν στην θάλασσα και να κυνηγηθούν, τότε θα τους εντοπίσουμε όπου και αν κρύβονται και θα τους πετάξουμε».

Ερντογάν: Η Ελλάδα, μέλος του ΝΑΤΟ, επί χρόνια χρησιμοποιεί τους S-300

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί θεούς και δαίμονες, αφήνοντας αιχμές για τα οπλικά συστήματα και τους πυραύλους S-300 που έχει προμηθευτεί η Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε την υπογραφή της συμφωνίας με τη Ρωσία για τα συστήματα αντιπυραυλικής προστασίας S-400, μιλώντας στο τουρκικό κοινοβούλιο.«Έγιναν βήματα με την Ρωσία στο ζήτημα αυτό. Έχουν μπει οι υπογραφές και ελπίζω ότι θα δούμε τους πυραύλους S-400 στην χώρα μας, τους οποίους θα ζητήσουμε να κατασκευάζουμε από κοινού», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στο σώμα της τουρκικής βουλής.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι «επί χρόνια η Τουρκία δεν μπορούσε να πάρει από τις ΗΠΑ αυτό που ήθελε» και «αναγκάστηκε να το αναζητήσει αλλού». «Και αυτές οι συμφωνίες είναι αποτέλεσμα αυτών των αναζητήσεων. Η Ελλάδα, μέλος του ΝΑΤΟ, επί χρόνια χρησιμοποιεί τους S-300. Για ποιό λόγο λοιπόν (οι ΗΠΑ -σ.σ.) ανησυχούν;», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν σχολιάζουμε » ήταν η απάντηση του σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: