Παγκόσμια πρωτιά για τη ρωσική αεροπορία – Χρονιά-ορόσημο το 2025 (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
471fe8ff2a100e2f819eee396ec73d8a_L

Εκστρατεία ανανέωσης ολόκληρου του στόλου λαμβάνει χώρα.

Ο στόλος των μαχητικών αεροσκαφών της Ρωσίας θα ανανεωθεί κατά 90% έως το 2025, δήλωσε ο διοικητής της Αεροπορικής Δύναμης, Βίκτορ Μποντάρεφ, στην εφημερίδα Krasnaya Zvezda (Red Star).

Οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις λαμβάνουν 150-160 νέα αεροπλάνα και ελικόπτερα ετησίως ως μέρος του Προγράμματος Κρατικής Εξυπηρέτησης μέχρι το 2020 και κάθε χρόνο παράγωγου δεκάδες S-400, Buk-M3, Tor-M2 και άλλα προηγμένα συστήματα αεροπορικής άμυνας, όπως αναφέρει το el.gr

Κύριο χαρακτηριστικό επίσης αυτής της τεράστιας στρατιωτικής μηχανής είναι πως δεν γίνεται καμία απολύτως εισαγωγή.

Με το σημερινό του στόλο των 3.000 αεροπλάνων και περίπου 1.400 ελικοπτέρων, οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις είναι δεύτερες στην παγκόσμια κατάταξη (με πρώτες τις ΗΠΑ) αλλά όχι για πολύ, καθώς φιλοδοξούνς πολύ σύντομα να ανέλθουν στην πρώτη θέση.

Τα ολοκαίνουργια MiG-35 θα προστεθούν σύντομα στην τρομερή δύναμη των αεροσκαφών Su-30SM και Su-35S και τα βομβαρδιστικά πρώτης γραμμής Su-24 θα καταργηθούν γρήγορα από τα ολοκαίνουργια Su-34s”, δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Βίκτορ Μουρακόφσκι στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η μαζική παραγωγή των αεροσκαφών πέμπτης γενιάς Τ-50 προγραμματίζεται να αρχίσει ακόμη και πριν από το 202, δίνοντας νέα πνοή στον ρωσικό στόλο αεροσκαφών.

Εξάλλου οι ίδιες οι αεροπορικές επεμβάσεις της Ρωσίας στη Συρία έδωσαν έμφαση στην τρομερή ανάγκη για βαρέα μακρινά αεροπλάνα μεταφοράς, κάτι που πλέον η Ρωσία θα κατέχει τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Στόχος της στρατιωτικής ελίτ στη Μόσχα, είναι η διεξαγωγή αστραπιαίων και αποτελεσματικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, όπου αυτό θα καθίσταται αναγκαίο, ακόμη και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη ρωσική επικράτεια.

Σ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: