Πήραν αποζημίωση 42 εκ. δολάρια λόγω κακής επισκευής του τρακαρισμένου αυτοκινήτου τους!

Κοινοποίηση:
honda-apozimiosi-768x429

Mία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα απόφαση δικαστηρίου του Τέξας έχει δημιουργήσει αρκετό θόρυβο στις ΗΠΑ καθώς φέρνει στην επιφάνεια τις ευθύνες που μπορεί να έχει ένα συνεργείο όταν δεν κάνει τις προβλεπόμενες επισκευές σε ένα αυτοκίνητο. Ο Matthew είχε παγιδευτεί μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο είχε πάρει φωτιά με αποτέλεσμα να πάθε εγκαύματα τετάρτου βαθμού και να μείνει στο νοσοκομείο για τρία ολόκληρα χρόνια!

Ο δικηγόρος που είχε προσλάβει το ζευγάρι ανακάλυψε ότι το Honda τους είχε περάσει από συνεργείο για επισκευή της οροφής μετά από μία σφοδρή χαλαζόπτωση. Η εταιρία που είχε αναλάβει την επισκευή, ονόματι John Eagle Body Shop, αντί να συγκολλήσει την οροφή όπως προβλέπεται από τις οδηγίες του κατασκευαστή, απλά την κόλλησε με κόλλα. Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε ότι αυτή η μέθοδος οδήγησε στην κατάρρευση της οροφής με αποτέλεσμα να παγιδευτεί στο εσωτερικό του αυτοκίνητου ο πελάτης του και να πάθει αυτή την μεγάλη ζημιά.

Επιβαρυντικό ήταν επίσης το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επισκευή δεν αναφερόταν πουθενά στο βιβλίο του αυτοκινήτου όταν το ζευγάρι το αγόρασε μεταχειρισμένο. Το ποσό που επιδικάστηκε είναι πραγματικά τεράστιο αλλά όπως λέει ο Matthew δεν είναι τόσο τα χρήματα όσο το γεγονός ότι η περίπτωσή τους μπορεί να δημιουργήσει την απαραίτητη εγρήγορση στις αρχές αλλά και στους καταναλωτές.

Η υπόθεση έχει περάσει πλέον σε νέο στάδιο, με κατηγορούμενη αυτή φορά την ασφαλιστική εταιρία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα είναι αυτή που πίεσε το συνεργείο να προχωρήσει στην απλή και φθηνή λύση της κόλλας. Όπως και να έχει πάντως η υπόθεση έχει δημιουργήσει αρκετό θόρυβο στις ΗΠΑ, ενώ θα πρέπει να προβληματίσει και αρκετούς από τους καταναλωτές στην χώρα μας οι οποίοι αγοράζουν οτιδήποτε από δεύτερο χέρι βρουν, χωρίς να έχουν την παραμικρή εγγύηση για την κατάσταση του αυτοκινήτου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: