Ο Ερντογάν “βάπτισε” Ρωμαίο αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο!

Κοινοποίηση:
690_3feeec68-c945-4f72-b12e-08be61881070.png

Γκάφα ή λάθος από πρόθεση; όποια κι αν ήταν τα κίνητρα του Ταγίπ Ερντογάν, το αποτέλεσμα είναι ένα: Αποκάλεσε «Ρωμαίο» τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, Διογένη τον Κυνικό, που θεωρείται ο κυριότερος εκπρόσωπος της Κυνικής Φιλοσοφίας!

Τι σημασία έχει αν έζησε μερικές εκατοντάδες χρόνια πριν από τους Ρωμαίους; Ο Τούρκος πρόεδρος θέλησε να τον τοποθετήσει σε αυτή την εποχή και να τον «βαπτίσει» Ρωμαίο.

Μπορεί πάντως να μην (ανα)γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα, ωστόσο τον θεωρεί πρότυπο Δικαιοσύνης.

«Όπως ο “Ρωμαίος” ο Διογένης έψαχνε στο φως της ημέρας, με κερί, ανθρώπους, έτσι κι εμείς ψάχνουμε δικαιοσύνη στον κόσμο. Δυστυχώς στον κόσμο δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Ειδικά στην οικονομία ζούμε σε ένα κόσμο όπου εκείνος που είναι πιο ισχυρός είναι εκείνος που έχει και το δίκιο» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν. Τόνισε μάλιστα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ότι σε έναν τέτοιο κόσμο δεν θέλει να ζει!

Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε φόρουμ της κρατικής τηλεόρασης, TRT World, επιτέθηκε και πάλι εναντίον της Γερμανίας για το θέμα του ΡΚΚ και της τρομοκρατίας, λέγοντας ότι έστειλαν 4.500 φακέλους στη Γερμανία για το ΡΚΚ και δεν πήραν απάντηση για κανένα. «Εγώ θα μιλήσω δίνοντας ονόματα. Δεν έχει νόημα να μιλάω με υπονοούμενα. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Για τις ΗΠΑ ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως όταν πήγε εκεί είχαν διαδήλωση εναντίον του το ΡΚΚ και η οργάνωση FETO (γκιουλενιστές) και μια άλλη ομάδα έκανε διαδήλωση υπέρ του Τούρκου προέδρου. Η αμερικανική αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα που διαδήλωναν υπέρ του Ερντογάν και δύο του ΡΚΚ, ωστόσο αργότερα άφησε τους συλληφθέντες του ΡΚΚ ελεύθερους, όχι όμως και εκείνους που διαδήλωσαν υπέρ του, όπως είπε. Κατηγόρησε ακόμη τις ΗΠΑ επειδή εξακολουθεί να επιτρέπει στον Φετουλλάχ Γκιουλέν να ζει στο έδαφός τους.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι το κόμμα του κερδίζει πάντα τις εκλογές και παρόλα αυτά η Δύση βγαίνει και καταδικάζει το κόμμα του. «Εγώ είμαι καχύποπτος απέναντι σε αυτή τη Δύση. Εμείς επιβάλλαμε αυταρχικό καθεστώς σε αυτή τη χώρα;» ρώτησε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Διαφορετική ανάγνωση:
    Ο Ερντογάν θεωρεί πως οι Ρωμαίοι, Ρωμιοί ή αλλιώς Rum («Βυζαντινοί») είναι Έλληνες (π.χ. όπως ο Διογένης από την Σινώπη του Πόντου)

Comments are closed.