Ο Α.Τσίπρας επαίτης στην Ευρώπη για το χρέος – Άλλη μία οικτρά αποτυχημένη πολιτική του διαπραγμάτευση που σπρώχνει την Ελλάδα στον πάτο

Κοινοποίηση:
tsip-macr2

Ο Α.Τσίπρας που όπως ο ίδιος έχει πει κατά καιρούς «ότι έχει πάρει πάνω του το θέμα του χρέους» γίνεται επαίτης στην Ευρώπη ξεφτιλίζοντας τη χώρα και το λαό της και τελικώς αυτό που θα καταφέρει

από την συνεχής «πολιτική διαπραγμάτευση» θα είναι να δεσμεύσει τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα μας στο να ξεπληρώνουν τις αμαρτίες της κυβέρνησης του.

Χθες μετέβη στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, αλλά όπως ξεκάθαρα φάνηκε αυτό που τον «έκαιγε» ήταν το ζήτημα του χρέους, αφού το αφήγημα του δεν βρίσκει πλέον ακροατές, τα χαστούκια πέφτουν βροχής και ο ίδιος ο πρωθυπουργός φέρεται να ψήφισε ένα δεύτερο μνημόνιο χωρίς να πάρει απολύτως τίποτα.

Από το δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα αν δεν υπάρξει συμφωνία για ελάφρυνση του χρέους, ο κ. Τσίπρας καταπίνει την πρόταση Σόιμπλε, η οποία είναι να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα το ΔΝΤ αλλά χωρίς χρήματα και η συζήτηση για το χρέος να πάει μετά το 2018. Κοινώς, ζήσε Μάη…

Στις Βρυξέλλες λοιπόν ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε αγωνιώδεις διαβουλεύσεις για την λύση στο ελληνικό θέμα ώστε να αποφευχθεί νέο ναυάγιο στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου. Συναντήθηκε τόσο με τον Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ όσο και με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συναντήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν και την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ – αρχικά κατ’ ιδίαν και εν συνεχεία και με τους δύο και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είχε την ευκαιρία «να συζητήσει σε πολύ καλό κλίμα το κρίσιμο θέμα της απομείωσης του χρέους και της συνολικής λύσης που αναμένεται να επιτευχθεί στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου».

Κατά τις ίδιες πηγές, «οι τρεις τους δεσμεύτηκαν να βρίσκονται τις επόμενες ημέρες σε επικοινωνία προκειμένου να εργαστούν για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης». Για άλλη μία φορά δηλαδή έλαβε υποσχέσεις οι οποίες δεν πρόκειται ποτέ και σε καμία περίπτωση να ικανοποιηθούν, αφού αυτός που λύνει και δένει είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Δεν ακούει απολύτως κανέναν και η κ. Μέρκελ δείχνει να του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα μία ημέρα πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ εμφανίστηκε να κάνει αποδεκτή την πρόταση του κ. Σόιμπλε, αν και με non paper το Μέγαρο Μαξίμου θέλησε να αποδώσει την ερμηνεία αυτή στα ΜΜΕ και όχι στα λεγόμενα του πρωθυπουργού. Το ότι ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει πώς στρατηγικός μας στόχος είναι η έξοδος στις αγορές για τη χρηματοδότηση της χώρας δεν αποτελεί αλλαγή στάσης.

Προφανώς και είναι αλλαγή στάσης και όπως όλα δείχνουν ο κ. Τσίπρας με την αποδοχή της πρότασης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών σπεύδει να προλάβει τα χειρότερα για εκείνον και την κυβέρνηση του αφού το εμπιστευτικό έγγραφο του ESM που διέρρευσε, όπως και τα πρακτικά της συνεδρίασης του Eurogroup της 22ας Μαΐου δείχνουν σημεία και τέρατα.

Οι δανειστές, στο σύνολο τους θέλουν να φορτώσουν την Ελλάδα και τους Έλληνες με λιτότητα εφ’ όρου ζωής. Θέλουν προφανώς να κάνουν τζάμπα διακοπές στην Ελλάδα, να αποκτήσουν την περιουσία των Ελλήνων και να βάλουν στο χέρι τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων που μας έχουν επιτρέψει να ερευνούμε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: