Ούτε ένα βήμα πίσω ο Σόιμπλε: Καμία ελάφρυνση του χρέους πριν την λήξη του προγράμματος

Κοινοποίηση:
soimple

Το ζήτημα της Ελλάδας απασχόλησε την συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Γάλλο ομόλογό του Μπρουνό Λεμέρ, λίγο πριν από την συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν από την Ελλάδα είναι αξιοσημείωτες, όμως ο στόχος είναι να γίνει η οικονομία της χώρας ανταγωνιστική, κάτι που δεν είναι ακόμα. Οι αγορές θα πρέπει να εμπιστευτούν την Ελλάδα, είπε πάντως ο κύριος Σόιμπλε.

Σχετικά με τις διαφωνίες για το ζήτημα του χρέους με το ΔΝΤ, σχολίασε πως ανέκαθεν το Ταμείο ήταν πιο συντηρητικό στις προβλέψεις του σε σχέση με την Ευρώπη. Αντιδρώντας στις δηλώσεις του συναδέλφου του στην γερμανική κυβέρνηση υπουργού Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γάμπριελ πως η Ευρώπη πρέπει να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος, ο κύριος Σόιμπλε είπε πως η γερμανική Βουλή έχει ψηφίσει για το ελληνικό πρόγραμμα το 2015 και πως δεν μπορεί να υπάρξει νέο πρόγραμμα τώρα. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για νέο πρόγραμμα τώρα, πρόσθεσε.

Ο κύριος Σόιμπλε άλλωστε επανέλαβε πως μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν από την λήξη του τρέχοντος προγράμματος θα απαιτούσε νέα εντολή από την γερμανική Βουλή και πως ο ίδιος δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί για ζητήματα που δεν επιτρέπει ο γερμανικός νόμος.

Από την πλευρά του ο γάλλος υπουργός Μπρουνό Λεμέρ, εμφανίστηκε βέβαιος πως η λύση για το ελληνικό χρέος θα βρεθεί εντός της Ευρωζώνης και πως πρέπει με την λύση αυτή να ικανοποιούνται τόσο ο ελληνικός λαός όσο και οι πιστωτές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. αυτός κοιτάει τη χώρα του, οι ξεπουλημένοι που μας κυβέρνουν και κυβέρνησανεδώ και πολλά χρόνια τι έκαναν για τη χώρα τους;

  2. ΤΙ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ; ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ; Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ. ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΡΟΤΣΙΑ.

Comments are closed.