Οργιάζει η αισχροκέρδια στα Χανιά: Καταγγελία – φωτιά αναγνώστη του ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Κοινοποίηση:
ESTIASH-XANIA

Η αντίληψη που επικρατεί στις τουριστικές περιοχές τις ημέρες του καλοκαιριού αποτυπώνεται απόλυτα στην καταγγελία αναγνώστριας μας.

 

Ανεβάζουμε τις τιμές για να έχουμε να περάσουμε όλο το χειμώνα. Μόνο που έτσι ο χ καταστηματάρχης χάνει πελάτες με αυτές τις αντιλήψεις.

Διαβάστε την καταγγελία που μας έστειλε η κυρία Άννα Κ. από τα Χανιά:

Καλημέρα Στέφανε…Καλημέρα ΜΑΚΕΛΕΙΟ!!!!

Βρισκόμενη στα άκρως πολυπολιτισμικά και πολυπληθυσμικά Χανιά για όλη την καλοκαιρινή περίοδο..δεν μπορώ να μην έχω ιδίαν άποψη για τα φοβερά συμβάντα αισχροκέρδειας που επικρατούν στον νομό! Δυστυχώς για εμάς τους κατοίκους της πάλαι ποτέ παλιάς πόλης των Χανίων και νύν ατελείωτου..εμπορικού μαχαλά(!) η διαμονή μας έχει καταντήσει από τις ορδές Ελλήνων. και ξένων διακοπιστών ..αδύνατος έως προβληματική! Αυτό μας κάνει να καταφεύγουμε σε περφερειακά μαγαζιά/ταβέρνες σε άλλα μέρη της πόλης, μακρυά από το Ενετικό λιμάνι που είναι απροσπέλαστο πλέον! Αυτή ομως η αναζήτηση ησυχίας ..μας κάνει να πέφτουμε σε μαγαζάτορες αρπαχτικά που περιμένουν τον ένα μήνα να βγάλουν κέρδη και για τους υπόλοιπους έντεκα!!!Ετσι και χθές όπου λίγο η θέα της ησυχίας,λίγο η θεα του κύμματος που έσκαγε μας έκανε να κάτσουμε σε ένα άκρως συμπαθητικό εξ’όψεως τουλάχιστον μαγαζάκι!! Παραγγείλαμε μάλιστα χύμα ούζο για πιό φτηνά..που δεν μας βγήκε όμως.. αφού χρεώθηκε με 7.50Ε τιμή εμφιαλωμένου …μία μερίδα χταποδάκι ψητού που ήλθε σε πιατάκι γλυκού και μέγεθος έως δύο δάκτυλα μικρού.. μικρού παιδιού..το οποίο χρεώθηκε ως μερίδα 8.50Ε(!) και μια ψητή φέτα ..κι αυτή σε πιάτο γλυκού του κουταλιού(!) τιμηθείσα 6.50Ε!!! Δηλαδή ήταν ούζο για νάνους…χρεωμένο όμως για κανονικούς ανθρώπους!! Περιττό να σου πώ πως άν δεν είχα στην τσάντα μου κανά δυό φέτες ψωμί..γιατί τους ξέρω, πως λόγω ξένων και λόγω Κρητικής φραγκοφονίασης(!) δεν συνηθίζουν να φέρνουν μιάς και τα παξιμάδια που μπορεί να σου σπάσουν δόντια(!) είναι πιό πρόσφορα γι’αυτούς…θα μας είχε κτυπήσει τελείως στο κεφάλι το ούζο εκτός της τσέπης μας…!!!! Εννοείται πως ούτε απ’εξω δεν θα ξαναπεράσουμε.. από το δήθεν…συμπαθητικό μαγαζάκι!!!!

Ευχαριστώ για την φιλοξενία….
Αννα Κ./Χανιά…ακόμα!!!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Τέτοιοι γύφτουλες είναι οι κρητικοί κοιτάνε να βγάλουν φράγκα μέχρι και απτο σκατό τους

  2. Σε μερικούς που χρήζουν μαθήματα ..ορθογραφίας(!) δεν θα απαντήσω κάν στους υπόλοιπους που κράζουν υπέρ ….τιμοκαταλόγου(!) να υπενθυμίσω πως η όποια καταγγελία/διαμαρτυρία μου, δεν έγινε για την …ακριβή τιμή του προσφερόμενου είδους στο μαγαζάκι της τουριστικής πόλης των Χανίων αλλά για την παντελή…..απουσία προϊόντος απο το πιάτο!!! Οσοι θέλετε να καταλάβετε…θα καταλάβετε…οι υπόλοιποι ας αρκεστούν στην ανύπαρκτη(!) κρητική τους φιλοξενία!!!!

    Με κάθε αγάπη για τα Χανιά που μένω πάνω από πέντε μήνες τον χρόνο….
    Αννα Κ/Παλιά Πόλη Χανίων

  3. Τον καταλογο δεν τον ειδες;;ΚΑΛΤΣΟΥΝΑΔΕΣ ΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ.ολο κλεγεστε για να αποκομησετε ψιχουλα****μην ερχεστε στα χανια δεν θελουμε πελατες σαν και εσενα.τους κερναμε για να μην κλεγοντε””””

    1. ΑΣΕ ΡΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΕΡΝΑΤΕ….ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ…..ΑΠΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ….ΦΡΑΓΚΟΚΙΛΕΡ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ…..ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΟΜΩΣ ΛΟΥΦΑΖΕΤΕ ….

  4. Αγαπητή κυρία , η λέξη αισχροκέρδεια είναι πολύ υποκειμενική , αφού δεν αναφέρεστε σε προϊόντα διατίμησης , με γνώση του τι έτσι τουριστική περιοχή και τουριστική περίοδος όπως και την έννοια της λέξης πιασοκωλης , κάθε φορά που μένω σε τέτοιο μέρος , παίρνω μια ψησταριά και ξεσκιζόμαστε στα ψάρια , μπριζόλες και ότι άλλο γουστάρουμε χωρίς να τσακωθώ η να αισθανθώ κορόιδο , Αν από την άλλη βρεθούμε στο σούπερ ουαου μέρος και αποφασίσουμε να κάτσουμε τότε εις γνώση μου θα πληρώσω χωρίς σχόλιο των τιμών , θα φωνάξω όμως για τις μερίδες . Αν ο κατάλογος λέει 200 γρ. Θα μπω μέσα και θα τα πάρω. Αν δε μάθουμε να τιμωρούμε η νοοτροπία της αρπαχτής δεν θα αλλάξει .

  5. Σωστός ο Γιώργος,βλέπουμε τις τιμές στον κατάλογο κυρία μου,και αν δεν μας αρέσουν οι τιμές,δεν καθόμαστε,ψάχνεις αφορμή για γκρίνια,αν δεν εχεις,κάτσε σπίτι σου,τα Χανιά είναι αμιγώς τουριστική κίνηση ακριβή περιοχή αυτή την εποχη

  6. Απο αυτα που παραγγειλατε , φαινεται οτι δεν εχετε και καμια σοβαρη σχεση με ταβερνες , καθηστε σπιτι καλυτερα.

  7. Κυρά μου στα Χανιά είσαι!
    Φυσικά κ το χύμα ούζο θα το πληρώσεις ,και το παξιμάδι είναι ακριβότερο από το ψωμί.!
    Γυαειρεις λοιπόν στην Αθήνα και να τρως φτηναδουρα!
    Κρήτη είναι την πληρώνεις!

  8. Τον κατάλογο δεν τον είδατε πριν παραγγείλετε;

Comments are closed.