Οι τράπεζες καλούν 1.000 επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τις οφειλές τους…

Κοινοποίηση:
4

Προσκλητήριο σε 1.000 επιχειρήσεις που χρωστούν σε δύο ή περισσότερα πιστωτικά ιδρύματα ετοιμάζουν οι τράπεζες, προτείνοντάς τους την ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών.

Η κίνηση αποσκοπεί στην ουσιαστική επανεκκίνηση της εξωδικαστικής ρύθμισης χρεών, που σε αντίθεση με τις αρχικές προσδοκίες, έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και εμφανίζει μέχρι σήμερα πενιχρά αποτελέσματα.

Το προσκλητήριο – κάλεσμα αναμένεται να σταλεί σταδιακά εντός του Μαΐου στο σύνολο των 1.000 επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν χρέη από 50.000 έως και 2 εκατ. ευρώ και έχουν επιλεγεί ειδικά για αυτό τον σκοπό και από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια αντιπροσωπεύουν το 60% των συνολικών ανοιγμάτων που είναι σε καθυστέρηση.

Η ανεπάρκεια των προβλέψεων, που στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο δεν ξεπερνά το 50 σε συνδυασμό με τα γραφειοκρατικά εμπόδια που συνόδευαν πολλά από τα εργαλεία που δημιουργήθηκαν για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ήταν και ο βασικός λόγος μέχρι σήμερα για τον οποίο μια σειρά λύσεις αποδυναμώθηκαν.

Οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι τράπεζες έναντι των εποπτικών αρχών προβλέπουν τη μείωση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων κατά 23 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2019.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. η ελληνεσ καλουνε τησ τραπεζεσ να επηστρεψουν τα 232 δυσ ευρο που τουσ δοσανε να επηστραφουν τα 232 δησ ευρο στα ταμια του κρατουσ στην ελλαδα παρανομοσ τουσ τα δωσανε η τραπαιζεσ ηνε ιδιοτηκεσ αν θημαμε και οχι κρατηκεσ πολη θα πανε στο φρεσκω με το κολπο που στησανε βρε κουφαλεσ μεχρη και απο τα ταμια με τησ συνταξεισ πηρανε 25 δησ ευρο που ηνε εισφορεσ τον εργαζομενον μηλαμε γεια πολη κλεψημο βρε αλιτεσ βρε κλεφτεσ με το φτοχοσασ το μιαλο που σασ διακρινη νομηζετε οτη θα γλητοσετε εε κλεφταρεη

Comments are closed.