Οι αποκαλύψεις της 22χρονης που πέταξε το μωρό της: «Τον πήρα τηλέφωνο και του το είπα & μου έκλεισε το τηλέφωνο»

Κοινοποίηση:
22xroni_1_new_3_nea_smyrni_3

Όπως είπε στην προανακριτική της κατάθεση η 22χρονη που πέταξε το βρέφος στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας της στη Νέα Σμύρνη στον δρόμο για την σχολή την έπιασαν οι πόνοι και κατάλαβε ότι θα γεννούσε.

Η 22χρονη, μετά το «όχι» που εισέπραξε από τον φίλο της, όταν του ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος αποφάσισε να κρατήσει το παιδί και να γεννήσει σε δημόσιο νοσοκομείο.

«Όταν τον πήρα τηλέφωνο και του το είπα, μού έκλεισε το τηλέφωνο. Τον ξαναπήρα πολλές φορές αλλά δεν μου το σήκωσε. Το τεστ εγκυμοσύνης το έκανα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2017»είπε η κοπέλα, υποστηρίζοντας ότι υπολογίζοντας τους μήνες, είχε καταλήξει ότι θα γεννούσε τον Μάιο. Το γιατί το έκρυψε από την μητέρα της, δεν το είπε.
Υποστήριξε όμως ότι ντρεπόταν, όπως ντρέπεται και τώρα για ό,τι έγινε.

«Την Παρασκευή 20-04-18 ξύπνησα κανονικά το πρωί για να πάω στη σχολή. Η μητέρα μου είχε φύγει από το σπίτι νωρίτερα όπως κάνει κάθε μέρα. Εγώ έφυγα περίπου στις 8.30. Στο δρόμο για τη σχολή άρχισα να μην αισθάνομαι καλά, ενώ ξεκίνησε να με πονάει και η κοιλιά μου . Γύρισα λοιπόν σπίτι για να ξαπλώσω. Επειδή όμως άρχισα να πονάω όλο και πιο συχνά, περίπου κάθε πέντε λεπτά δηλαδή , κατάλαβα πως ήρθε η ώρα να γεννήσω. Δεν είχα όμως χρήματα για να πάω στο νοσοκομείο…..Πανικοβλήθηκα, όταν γύρισε η μητέρα μου στο σπίτι. Ντρεπόμουν και φοβόμουν όπως κάνω και τώρα».

Σε δεινή θέση φαίνεται ότι βρίσκεται και η μητέρα της 22χρονης, η οποία είπε στους αστυνομικούς ότι θα ήθελε να είχε αποτρέψει αυτό το κακό που βρήκε την οικογένεια της.

«Δεν μπόρεσα να την συμβουλεύσω σαν μάνα»

Από την πλευρά της η μητέρα της φοιτήτριας στην προανακριτική της κατάθεση ζητάει «συγνώμη» εκ μέρους της κόρης της για ότι έγινε. Συγκεκριμένα κατέθεσε: «Δεν το χωράει ο νους αυτό που έγινε. Δεν μπόρεσα ούτε καν να της δώσω μια συμβουλή σαν μάνα πριν γίνει ότι έγινε. Αυτό που έγινε είναι κάτι τραγικό. Θέλω να ζητήσω συγνώμη εκ μέρους της κόρης μου. Μακάρι να μπορούσα να τα είχα αποτρέψει όλα αυτά. Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω».

Συγκλονιστικά, είναι όμως τα όσα αναφέρει προανακριτικά η γειτόνισσα της 22χρονης, η οποία και εντόπισε το βρέφος στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας. «Όταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σαν κούκλα» λέει η μάρτυρας και συνεχίζει: «Δεν ήμουν σίγουρη όμως αν ήταν κούκλα ή μωρό. Χτύπησα στη γειτόνισσα για να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι. Όμως ούτε αυτή κατάλαβε αν αυτό στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα».

Τέλος, αστυνομικός που παρέλαβε το άψυχο βρέφος περιέγραψε στην κατάθεσή του: «Το κέντρο του ΕΚΑΒ μου είπε να κατεβάσω το μωρό και να το παραδώσω στο ΕΚΑΒ μόλις ερχόταν. Πήρα μια σκάλα και ένα ψαλίδι από το διαμέρισμα και πήγα στο σημείο. Οι γείτονες μου έδωσαν και ένα σεντόνι για να τυλίξω το μωρό».

«Δεν ήξερα αν ήταν κούκλα ή μωρό»

Εμβρόντητη η γειτόνισσα που βγήκε να ποτίσει τα φυτά είδε πάνω στο δίχτυ κάτι που έμοιαζε με μωρό, αλλά χωρίς να μπορεί να είναι σίγουρη.

«Όταν πήγα να ποτίσω τα φυτά, είδα ότι πάνω στο δίχτυ υπήρχε κάτι που στην αρχή μου φάνηκε σαν κούκλα. Δεν ήμουν σίγουρη όμως αν ήταν κούκλα ή μωρό. Χτύπησα στη γειτόνισσα για να βγούμε στον ακάλυπτο από το δικό της σπίτι. Όμως ούτε αυτή κατάλαβε αν αυτό στο δίχτυ ήταν άνθρωπος ή κούκλα…»

«Δεν γνωρίζαμε τίποτα»

Ο πατέρας τονίζει πως ούτε αυτός ούτε η σύζυγός του ήξεραν για την εγκυμοσύνη. «Όταν οι γονείς δουλεύουν από τον πρωί ως το βράδυ, είναι φυσικό να τους ξεφύγουν κάποια πράγματα. Δεν φαινόταν καθόλου» είπε.

Όπως ανέφερε σε καμία στιγμή της εγκυμοσύνης της δεν ζήτησε βοήθεια. Σχετικά με την ποινή που θα της επιβληθεί, πιστεύει πως η δικαιοσύνη θα λάβει υπ’ όψιν της την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που βρισκόταν η 22χρονη.

«Θέλει στήριξη από ειδικούς και από εμάς. Δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: