Ξεφτιλισμένος Μογγόλος προκαλεί: “Ακούστε Έλληνες, η Αγιά Σοφιά είναι τζαμί” [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
SOFIA

Η μία τουρκική πρόκληση διαδέχεται την άλλη για την Αγιά Σοφιά παρά το γεγονός ότι όλος ο πλανήτης έχει καταδικάσει τη χρήση της ως τζαμί.

 

Τελευταίο χτύπημα είναι μία δήλωση από έναν σύμμαχο του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του Μουσταφά Ντεστιτζί.

Ο ηγέτης του Κόμματος Μεγάλης Ενότητας (ΚΜΕ), ο οποίος μετά το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Τουρκία προχώρησε στην σύσφιξη των σχέσεων και της συνεργασίας του με τον Τούρκο Πρόεδρο, δήλωσε ότι επιθυμεί την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος.

«Η Ελλάδα αντέδρασε στο διάβασμα Κορανίου και εζανίου την νύχτα Καντίρ στο Τέμενος της Αγίας Σοφίας και προέβη σε ανακοίνωση. Η Ελλάδα και όλος ο κόσμος, όμως, ας ακούσει ότι η Αγία Σοφία είναι τζαμί», είπε χαρακτηριστικά ο Ντεστιτζί.

«Με την ευλογία του Αλλάχ, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα ξεκινήσουν εκ νέου οι τελετουργίες και θα διαβάζεται πάντα προσευχή», συμπλήρωσε.

Και συνεχίζοντας το εθνικιστικό του παραλήρημα, ο Ντεστιτζί είπε ότι «όταν ανοίξει η Αγιά Σοφιά για προσευχή –πρώτα ο Αλλάχ- μαζί με το Χάνι του Μωάμεθ του Πορθητή, θα μακαριστεί η ψυχή όλων των οσιομαρτύρων και των δασκάλων της πίστης. Η Ελλάδα θα δώσει λογαριασμό για το αίμα που χύθηκε στις τουρκικές χαμένες πατρίδες, πρώτα με την κατάκτηση της Θεσσαλονίκης και έπειτα της Δυτικής Θράκης, καθώς επίσης θα δώσει λογαριασμό και για τζαμιά που έχει κάψει».

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. H Aγια Σοφιά ήταν είναι και θα είναι ελληνική αποτελώντας πάντα το κέντρο του χριστιανισμού.Αυτό ήταν ,είναι και θα είναι το θέλημα του Κυρίου μας.Επέτρεψε τότε να τη χάσουμε γιατί ο κόσμος είχε απομακρυνθεί από το Θεό,αυτό ,ακριβώς,που συμβαίνει και σήμερα.Έπρεπε να πληρώσουν το τίμημα της αποστασίας τους όπως πληρώνουμε και εμείς σήμερα της δικής μας.

  2. ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΠΑΠΑΡΑΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΙΟ ΚΑΤΩ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΤΙΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ?

    1. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΡΕ ΑΣΧΕΤΕ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ?

  3. Δεν τα ξέρεις καλά, φίλε “ανώνυμε” …
    Τα Μνημεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς δεν ανήκουν στην χώρα που ευρίσκονται, ανήκουν στην Παγκόσμια Κοινότητα και προστατεύονται από τον εξειδικευμένο Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών – UNESCO (United Nations Educational, Scientific, and Cultural Organization), ο οποίος και χρηματοδοτεί την συντήρηση, την προστασία και την διατήρηση αναλοίωτου του χαρακτήρα των μνημείων, απαγορευομένης οιασδήποτε αυθαίρετης χρήσης τους, από τις τοπικές αρχές …
    Η Τουρκία, το έτος 1985 υπέγραψε την συνθήκη της Unesco, βάσει της οποίας είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να διατηρεί αναλοίωτο τον χαρακτήρα όλων των, εντός της Επικρατείας της, Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, τα οποία προορίζονται να κληροδοτηθούν ΑΝΑΛΟΙΩΤΑ στις γενιές του μέλλοντος και προστατεύονται νομικά από την διεθνή νομοθεσία διατήρησης….
    Για κάθε φυσική παρέμβαση και λειτουργικές αλλαγές στα καταγεγραμμένα κτίρια και τοποθεσίες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα πρέπει να υπάρχει η σχετική αδειοδότηση του Διεθνούς Συμβουλίου Διατήρησης.
    Η Τουρκία, από την στιγμή που έχει υπογράψει την σχετική συνθήκη, έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να προστατέψει τον χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας ως αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού συμβόλου … οπότε δεν μπορεί “να κάνει ό,τι θέλει” , όπως ηλιθιωδώς λες, διότι απλούστατα, αυτό το Παγκόσμιας αναγνωρισμένης αξίας Μνημείο, δεν της ανήκει ούτε ιδιοκτησιακά, ούτε πνευματικά, ούτε πολιτιστικά …

    1. Αν είναι ετσι τοτε η Ελλαδα είναι τελειως φαουλ και πρεπει να παει στα διεθνη δικαστηρια γιατι χρησιμοποιει τα τζαμια για μουσεια και για να κανει πολιτιστικες εκδηλώσεις.

  4. Σωστος.
    Σας αρεσει δεν σας αρεσει το μνημειο ανηκει στην Τουρκια και θα το κανει ότι θελει.

  5. Αντε δωστε αιτια να παρουμε τις δικες μας χαμενες πατριδες μαζι με τους κουρδους τους αρμενιους και σε όσους κανατε γενοκτονια..Αντε να πατε μια και καλή στα βάθη της Μογγολίας που εκει είναι η πατρίδα σας…..Αντε ανυπομονουμε δεν μπορουμε να περιμενουμε αλλο…..αρκετα κρατησε

    1. χα χα χα με τι θα παρεις τις χαμενες πατριδες φασιστα μου, με τα πλεϊμομπιλ που παιζεις?

Comments are closed.