ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ…1250 ακίνητα το μήνα θα ξεπουλά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός στο δρόμο!

Κοινοποίηση:
k1

Μαζικοί πλειστηριασμοί σπιτιών, οικοπέδων και καταστημάτων ξεκινούν από το μήνα που ξεκίνησε χθες, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θεωρείται ότι θα αλλάξει τα δεδομένα και θα διευκολύνει τους επισπεύδοντες που μέχρι σήμερα βρίσκονταν εγκλωβισμένοι, καθώς οι διαδικασίες είχαν παγώσει και δεν γίνονταν πλειστηριασμοί.

Έρχονται τα “ωραία”

Όλα πλέον θα γίνονται ηλεκτρονικά και ταυτόχρονα θα αποφευχθούν εικόνες λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος συμβολαιογράφων.

Η διαδικασία δε θα γίνεται μόνο μια φορά την εβδομάδα, όπως μέχρι σήμερα, αλλά τρεις. Τετάρτη με Παρασκευή και μάλιστα σε δυο βάρδιες 11 με 1 και 2 με 5. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα μπουν στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών 500 ακίνητα ενώ έως το Δεκέμβριο ενδέχεται να ξεπεράσουν τις 5.000.

Πώς θα γίνονται οι πλειστηριασμοί

Στις αρχές Μαΐου οι αναρτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Δημοσίευσης Πλειστηριασμών είχαν φτάσει στις 3.671. Αυτές οι περιπτώσεις θα είναι οι πρώτες μαζί με εκείνες για τις οποίες οι τράπεζες έχουν ήδη εξασφαλίσει την ιδιοκτησία των ακινήτων και αναζητούν επενδυτές για να τα διαθέσουν. Μάλιστα με την απόφαση 41756/26.5.2017 του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διενέργεια πλειστηριασμού με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων ορίζεται η διαδικασία διεξαγωγής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Παράταση του νόμου Κατσέλη

Στο μεταξύ στην κυβέρνηση επεξεργάζονται νέο σχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αφού η ισχύ του νόμου Κατσέλη παύει στα τέλη του έτους. Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης η κυβέρνηση θα εξετάσει το Δεκέμβριο τη θέσπιση ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για την προστασία της μοναδικής και πρώτης κατοικίας, η οποία ουσιαστικά θα συνεχίζει την προστασία που είχε θεσπίσει ο συγκεκριμένος νόμος Κατσέλη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Θα πάρουν φωτιά οι καραμπινες!Όσοι έχουν τάσεις αυτοκτονιαςας έρθουν να πάρουν τα σπίτια του κόσμου…..

  2. κ ο κλέφτης Ακης του ανθελληνικου κ διεφθαρμενου ΠΑΣΟΚ με συμφωνια ΝΔ θα συντονιζει ως εταιρος της ηλεκτρονικης πλατφορμας τους πλειστηριασμους ,γι αυτο τον εβγαλαν εξω κ αυτο το σκουληκι το λυπηθηκατε. γιατι ειστε πονοψυχοι για ερποντα που ουτε ο διαβολος δεν τα θελει στην κολαση
    Ξεχασατε τους γυιους Σιουφα που εκβιαζαν μεσω Τραπεζων κ πληστειριαζαν????
    Τωρα ειναι ο ετοιμοθανατος Ακης σαν δρακουλας να ρουφηξει τους κοπους σας αμοιροι κ αμυαλοι

Comments are closed.