Ξεκινάει το άγριο κυνηγητό των τραπεζών σε όσους χρωστούν! Μειώνονται σημαντικά οι ημέρες καθυστέρησης!!

Κοινοποίηση:
4

“Ραβασάκι” ύψους 4 δισ. θα λάβουν τον Νοέμβριο οι δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια, καθώς θα τους επιδοθούν οι πρώτες μαζικές διαταγές πληρωμής για τις οφειλές τους προς τις τράπεζες.

Οι διαταγές πληρωμής αποτελούν το πρώτο, μεγάλο κύμα νομικών ενεργειών τις οποίες έχουν κινήσει οι τράπεζες. Αφορούν καταγγελίες δανείων στις οποίες προχώρησαν οι τράπεζες στις αρχές του 2017 και οι οποίες παίρνουν πλέον τη μορφή “εκτελεστών τίτλων” με τις επικείμενες επιδόσεις των διαταγών πληρωμής.

Ως αποτέλεσμα, οι επιδόσεις των διαταγών πληρωμής θα φέρουν άμεσα για τους μεν «κόκκινους» δανειολήπτες στεγαστικών δανείων κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, για τους δε «κόκκινους» δανειολήπτες καταναλωτικών δανείων έρευνα για την ακίνητη περιουσία τους.

Καταγγελία στις 210 ημέρες καθυστέρησης

Εν τω μεταξύ, μετά το καλοκαίρι κατακόρυφη αύξηση από τις τράπεζες παρουσιάζουν και οι νέες καταγγελίες κόκκινων δανείων. Υπό την εντεινόμενη πίεση της τρόικας για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων και την ανάκτηση ενεχύρων, οι τράπεζες προχωρούν πλέον σε καταγγελίες τέτοιων δανείων, όχι στις 360 ημέρες καθυστέρησης, όπως συνήθιζαν μέχρι πρότινος, αλλά στις 210 ημέρες καθυστέρησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: