Ξέπλεναν με ακίνητα το μαύρο χρήμα της Novartis

Κοινοποίηση:
Novartis2αα

Τον δύσκολο δρόμο για την αποκάλυψη των πραγματικών ιδιοκτητών των ακινήτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω των οποίων γινόταν το ξέπλυμα για τα μαύρα χρήματα της Novartis, ακολουθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αλλά και οι άλλες θεσμικές ελεγκτικές Αρχές εδώ και περίπου τέσσερις μήνες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ευρήματα που έχουν εντοπιστεί στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2017 και για τα πολιτικά πρόσωπα, είναι εντυπωσιακά..
Σε αντίθεση με εκείνους που πιστεύουν ότι η έρευνα για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος θα αρχίσει από την Εισαγγελία όταν επιστραφεί ο φάκελος από τη Βουλή, η αλήθεια είναι ότι η έρευνα άρχισε από την πρώτη στιγμή που η μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση» άρχισε να ξεδιπλώνει τον τρόπο με τον οποίο -κατά τις περιγραφές της- μοιράζονταν οι μίζες σε υπουργούς, πρώην πρωθυπουργούς αλλά και θεσμικούς παράγοντες του χώρου της υγείας.
Η έρευνα εστιάζει μέχρι στιγμής σε τρία ακίνητα, καθώς και σε εκτάσεις, πολυτελείς βίλες αλλά και διαμερίσματα στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως σε κοσμικό νησί.
Ταυτοχρόνως, ερευνάται η ιδιοκτησία ακινήτων τόσο στη Βόρεια Ευρώπη όσο και στη Νέα Υόρκη.
Ειδικότερα, εξετάζεται διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη, το οποίο εμφανίζει ως δικαιούχους πρόσωπα τα οποία έχουν και παλαιότερα απασχολήσει τις ελληνικές εισαγγελικές Αρχές, κυρίως για δικογραφίες με φορολογικό αντικείμενο.
– από ρεπορτάζ της Κατερίνας Ακριβοπούλου στην εφημερίδα Νέα Σελίδα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: