ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ! Καλούν τους άστεγους να….

Κοινοποίηση:
ĉnjőɄ`̅ ȅ́ "Ŏτϓ PϠԇ͠ʑɓǺ ǠБϊˇӇ ԇӠōKˁʔɊǓ ЏхɁӦquot; (EUROKINISSI/ʙӔS ʁԙ̅чө

Στα τέσσερα από τα τρία ευρώ θα ανέρχεται από τον Μάρτιο η τιμή πώλησης για το περιοδικό «Σχεδία» που πωλούν άνεργοι και άστεγοι για ενίσχυσή τους, καθώς με το πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση επέβαλε υποχρεωτική καταβολή ΕΦΚΑ 26,95% στους πωλητές.

Το καθαρό κέρδος κάθε άστεγου πωλητή σε κάθε τεύχος που πουλάει, ανέρχεται στο 1,5 ευρώ, ενώ βάσει του συγκεκριμένου νόμου η παρακράτηση επιβαρύνει τον εργαζόμενο, οπότε το 26,95% του ποσού, δηλαδή τα 40 λεπτά, θα παρακρατείται για τον ΕΦΚΑ.

Πλέον, λοιπόν, θα μένουν στην τσέπη τους 2,70 ευρώ εκ των οποίων όμως το μεγαλύτερο ποσοστό θα πηγαίνει στον ΕΦΚΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σχεδίας:
«Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες και υποστηρικτές της «σχεδίας» μας,

Από το επόμενο τεύχος (#57, Μάρτιος 2018) είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε στην αναπροσαρμογή της τιμής πώλησης του περιοδικού από τα 3,00€ που είναι σήμερα στα 4,00€.Θεωρούμε χρέος μας να σας εξηγήσουμε το «γιατί».

Είναι μια δύσκολη συνθήκη, που έχει, όμως, και μια φωτεινή πλευρά. Ο λόγος είναι ένας και πολύ απλός: Η επιβολή ΕΦΚΑ (26,95%) στις αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης, η οποία ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2018.Σύμφωνα με τις αλλαγές που ισχύουν πλέον, «στις καθαρές μηνιαίες αμοιβές (δηλαδή, αφού αφαιρεθεί η παρακράτηση φόρου) θα επιβληθεί εισφορά 20% υπέρ του κλάδου κύριας ασφάλισης και εισφορά 6,9% υπέρ της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Οι εισφορές αυτές θα καταβάλλονται εξ ολοκλήρου από τον απασχολούμενο, δηλαδή ο εργοδότης δεν θα έχει καμία συμμετοχή».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ,ΣΚΥΜΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ.

  2. Όλοι χτίζουν τείχη και φράχτες και ο Τσίπρας υποδέχεται τους πάντες

  3. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ . ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ , ΕΤΣΙ ΚΑΝΕΙ . Ο ΚΑΛΟΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ , ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ .

  4. Ανόητος σιχαμενος αποβρασμα της κοινωνίας άντε βρε βάλε παντελόνια καλά είναι τα στριγκ.

Comments are closed.