Νιώθετε ότι πεινάτε συνέχεια; Δείτε γιατί!

Κοινοποίηση:
peina

Μπορεί να μην έχει περάσει ούτε μια ώρα από την στιγμή που γευματίσατε και πάλι να σκέφτεστε “μα πώς γίνεται να πεινάω πάλι;” Σίγουρα δεν είστε οι μόνοι που νιώθετε έτσι, επομένως δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε, μιας και  πολλοί άλλοι άνθρωποι βρίσκονται στην ίδια θέση με εσάς.

Αυτός είναι ο λόγος εξάλλου, που το συγκεκριμένο φαινόμενο, έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών ερευνών και όλες έχουν δείξει πως η πείνα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων όπως του τι τρως μέχρι το πώς κοιμάσαι!

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά, τις 5 βασικές συνήθειες που προκαλούν το συνεχές αίσθημα της πείνας:

Η κατανάλωση πολλών υδατανθράκων : πρόκειται για τροφές που καίει πολύ γρήγορα ο οργανισμός και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πεινάς πολύ πιο εύκολα.

Η κακή ποιότητα ύπνου : Έχει παρατηρηθεί, ότι η υπερβολική κατανάλωση φαγητού πολλές φορές οφείλεται και στην έλλειψη ύπνου, με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων και την αύξηση του βάρους.
Δεν πεινάς, αλλά… διψάς: Είναι συχνό φαινόμενο να μπερδεύουμε το αίσθημα της δίψας με αυτό της πείνας. Δοκίμασε λοιπόν να πίνεις περισσότερο νερό καθημερινά και θα δεις την διαφορά!
Το άγχος και το στρες : το άγχος μπορεί να σου κόβει την όρεξη, όμως όταν αυτό είναι συνεχές τότε έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνει όλο και περισσότερο την πείνα σου, ανεξαρτήτως του πόσο τρως
Τα light τρόφιμα : όλα τα φαγητά με την ετικέτα του “low-fat” είναι αυτά που σου ανοίγουν περισσότερο την όρεξη. Ο λόγος είναι γιατί σε αυτά υπάρχει πολλή περισσότερη ζάχαρη από όση υπάρχει στα αντίστοιχα “full-fat”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: