Να γιατί πρέπει τα μικρά παιδιά να τρώνε αυγό

Κοινοποίηση:
krdiaay

Με υψηλή περιεκτικότητα σε πολύτιμα συστατικά, το αυγό είναι ένα ιδιαίτερα θρεπτικό τρόφιμο και δεν πρέπει να λείπει από το διαιτολόγιο των παιδιών.

Ειδικότερα, τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, «καλά» λιπαρά, βιταμίνες Α και D, βιταμίνη Β12, φυλλικό οξύ, βιοτίνη, φώσφορο, σελήνιο και ιώδιο, τα οποία είναι απαραίτητα για μια υγιή και φυσιολογική ανάπτυξη.

Παράλληλα, είναι πλούσια πηγή χολίνης, συστατικού που συμμετέχει στη σύνθεση νευροδιαβιβαστών και τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, καθώς και καροτενοειδών, όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη, που «φροντίζουν» την υγεία των ματιών.

Σε γενικές γραμμές τα παιδιά μπορούν να καταναλώνουν κατά μέσο όρο 4-7 αυγά ανά εβδομάδα, στο πλαίσιο ενός ισορροπημένου διαιτολογίου.

Όσον αφορά στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε χοληστερόλη, ερευνητικά δεδομένα των τελευταίων ετών δείχνουν πως η χοληστερόλη που προσλαμβάνουμε μέσω της διατροφής επηρεάζει σε μικρό βαθμό τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα, καθώς μεγαλύτερη «βαρύτητα» έχει η ενδογενής παραγωγή χοληστερόλης, η οποία επηρεάζεται αρνητικά από την αυξημένη πρόσληψη κορεσμένων και trans λιπαρών οξέων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: