Νίμιτς: Ο όρος «Μακεδονία» περιλαμβάνεται στην ονομασία και αναγνωρίζεται από την Ελλάδα

Κοινοποίηση:
nimits

Νομίζω ότι στις σημερινές συνθήκες θα αναζητήσουμε μια διαφορετική λύση, με άλλο τρόπο και θα καταθέσω νέα πρόταση, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, εν όψει της αυριανής συνέχισης των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Πρόκειται να καταθέσω νέα πρόταση, διότι είναι μια νέα συγκυρία. Κάποιες προτάσεις τις έχουμε συζητήσει για πολλά χρόνια και, όπως είπα σε μια συνέντευξη πριν μερικές ημέρες, δεν υπάρχει εδώ μια μαγική λύση. Ουδείς μπορεί να ανακαλύψει κάτι απόλυτα νέο -αν υπήρχε κάτι νέο θα το είχαμε ανακαλύψει εδώ και 25 χρόνια. Οι άνθρωποι στην Αθήνα, στα Σκόπια και στον ΟΗΕ δεν είναι ανόητοι. Νομίζω ότι στις σημερινές συνθήκες θα αναζητήσουμε μια διαφορετική λύση με νέο τρόπο. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω» ανέφερε ο κ. Νίμιτς.
Χωρίς να αναφερθεί λεπτομερώς στην επικείμενη πρότασή του, τόνισε πως «τώρα μπορούμε να βρούμε μια λύση που να πληροί τις προϋποθέσεις των Ελλήνων και να ικανοποιεί τον λαό του βόρειου γείτονα».

«Αν περιμένουμε κι άλλα 25 χρόνια το πρόβλημα θα γίνει χειρότερο» είπε ακόμη.

Επισήμανε ωστόσο ότι «πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, διότι «αυτή τη στιγμή το όνομα της χώρας στον ΟΗΕ είναι Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» και τόνισε πως «τώρα μπορούμε να βρούμε μια λύση -ο όρος Μακεδονία περιλαμβάνεται στην ονομασία και αναγνωρίζεται από την Ελλάδα. Επίσης, πάνω από 100 χώρες αναγνωρίζουν αυτή την χώρα ως “Republika Makedonija” και άρα ο όρος Μακεδονία συνδέεται με την χώρα αυτή».

Υπογράμμισε ακόμη πως στην Ελλάδα εκτιμούν ότι «η χώρα μπορεί να παίξει πιο σημαντικό ρόλο στην περιοχή και ότι τώρα που τελείωσε η οικονομική κρίση πολλοί περιμένουν από την Ελλάδα να παίξει αυτό το ρόλο. Ένας από τους τρόπους να γίνει αυτό, είναι να λύσουν το ζήτημα με τον βόρειο γείτονά τους. Στα Σκόπια από την άλλη πλευρά υπάρχει το σκεπτικό ότι κάποιες από τις ιδέες του παρελθόντος δεν ήταν απαραίτητα ευνοϊκές και ότι ήρθε η ώρα για να λυθεί το θέμα και να ασχοληθούν με την ευρωπαϊκή και βορειοαντλαντική πορεία της χώρας και να λύσουν το πρόβλημα με την Ελλάδα».

Ο κ. Νίμιτς ανέφερε ακόμη πως περιμένει από τις δύο πλευρές να μελετήσουν τις ιδέες του προσεκτικά, με ανοικτό μυαλό και να υιοθετήσουν θετική προσέγγιση για την επίλυση του προβλήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. Γιατι να μην την ονομασουμε —Πουτανα—? Οπως η μανα που σας γεννησε!

  2. αν ειμασταν σοβαρη χωρα θα μοιραζαμε τα σκοπια και επιτοπου θα περναμε και την βορεια ηπειρο να τελειωνουμε και με αυτο το θεμα πριν τους βαλουμε στο νατο , γκεγκε?????

  3. Πουλημενα και ελεεινα παπαγαλακια στα καναλια κοπτονται να μας πεισουν για την συνθετη ονομασια των Γυφτοσκοπιανων με τον ορο ” Μακεδονια”!!!! Επειδη αλητες οι Αμερικανοι θελουν να βαλουν τα Σκοπια στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε, πρεπει η Ελλαδα να τους χαρισει το ονομα Μσκεδονια; Θα τριζουν τα κοκαλα του Παυλου Μελα και των υπολοιπων Μακεδονομαχων!!!! Δεν τους αρεσει τους Σκοπιανους το Βαρντασκα; Η το Δημοκρατια των Σκοπιων; Και πρεπει σωνει και καλα να υπαρχει στο ονομα τους ο ορος ” Μακεδονια” ; Ε προδοτες;

  4. ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ

    Στη Χημεία, Αυτός μετέτρεψε το νερό σε κρασί..
    (Κατά Ιωάννη 2. 1-11)

    Στη Βιολογία, γεννήθηκε χωρίς να έχει συλληφθεί στη κοιλία της μητέρας Του με τον φυσικό τρόπο..
    (Κατά Ματθαίον 1. 18-25)
    Στη Φυσική, διέψευσε το νόμο της βαρύτητας, όταν περπάτησε πάνω στα κύματα και όταν ανελήφθη στους ουρανούς..
    (Κατά Μάρκον 6. 49-51 )

    Στην Οικονομία, απέρριψε τη θεωρία των Μαθηματικών όταν ταΐσε 5.000 άτομα έχοντας μόνο πέντε άρτους και δύο ψάρια και στο τέλος ακόμα περίσσεψαν και δώδεκα κοφίνια γεμάτα..
    (Κατά Ματθαίον 14. 17-21)

    Στην Ιατρική, θεράπευσε αρρώστους, παράλυτους και τυφλούς χωρίς να τους χορηγήσει κανένα φάρμακο. (Κατά Ματθαίον 9.19-22 & Κατά Ιωάννη 9. 1-15)

    Η Ιστορία μίλησε για Αυτόν πριν και μετά από Αυτόν.

    Αυτός είναι το Άλφα και το Ωμέγα, η αρχή και το τέλος.

    Αυτός ονομάσθηκε Θαυμαστός, Σύμβουλος, Άρχοντας Ειρήνης, Βασιλιάς των Βασιλιάδων και Κύριος των Κυρίων.
    (Ησαΐας 9. 6)

    Καθώς είναι γραμμένο στην Βίβλο ότι κανένας δεν φτάνει στον Πατέρα τον ουράνιο παρά μονάχα δια μέσω Αυτού. Αυτός είναι η μόνη οδός (Κατά Ιωάννη 14.6)

    ((( Επομένως…. Ποιός είναι Αυτός ??? )))
    Αυτός είναι το ΆΛΦΑ και το ΩΜΕΓΑ, ο ΚΥΡΙΟΣ μας η αρχή και το τέλος.
    Αυτός είναι το ΆΛΦΑ και το ΩΜΕΓΑ, ΄Ω΄ Μ Ε Γ ΄Α΄, Ά Ω΄!!!
    Αυτός είναι ΄Ω΄ Μ Ε Γ Α΄, είναι ο ΚΥΡΙΟΣ μας η αρχή και το τέλος.
    Αυτός είναι ο ΚΥΡΙΟΣ μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.

    Οι οφθαλμοί που διαβάζουν αυτό το μήνυμα δεν θέλουν φοβηθεί το κακό.

    Το χέρι που θα στείλει αυτό το μήνυμα δεν εργάσθηκε ματαίως.

    Το πιο Ισχυρό πρόσωπο στην Ιστορία όλου του κόσμου ήταν και είναι ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΣ μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.

    Αυτός δεν είχε δούλους και παρόλα αυτά τον καλούσαν ΚΥΡΙΟ.
    Δεν είχε κανέναν τίτλο σπουδών και ωστόσο τον αποκαλούσαν Διδάσκαλο.

    Δεν είχε φάρμακα αλλά τον καλούσαν Γιατρό ψυχών και σωμάτων.

    Δεν είχε στρατό κι όμως οι βασιλιάδες τον φοβόντουσαν.

    Δεν νίκησε ποτέ στρατιωτικές μάχες και παρόλα αυτά κατέκτησε τον κόσμο.

    Δεν διέπραξε κάποιο έγκλημα κι όμως σταυρώθηκε.

    Ετάφη και παρόλα αυτά ζει.
    Αυτός είναι ΄Ω΄ Μ Ε Γ Α΄, Ά Ω΄, είναι ο ΚΥΡΙΟΣ μας η αρχή και το τέλος.
    Αυτός είναι ο ΚΥΡΙΟΣ μας ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ .

    Είναι τιμή μου να υπηρετώ τον ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ τον Αρχηγό που μας αγαπάει…!!!

  5. ΟΣΟ Κ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΓΚΙΑΟΥΡΗ ΡΑΓΙΑ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ,ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΣ.ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΧΑΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙΣ ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ.

  6. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΒΡΕ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΕ ΠΑΛΙΟΓΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΥΜΕΝΕ ΜΑΣΟΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΑΝΤΡΙΚΕΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟΥ;

  7. καλυτερα να βγαλουμε τη χωρα ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ να ησυχασουμε και να δουμε εαν θα του αρεσει του ΝΙΜΙΤΣ..Εδω πεθαινει και θελει να μας αφησει και παρακαταθηκη.Καλα παθαινουμε με τους ρουφιανους

  8. Ακόμη να ψοφήσεις ρε πουστο-γερε? Θα μου πείς, μετά θα βάλουν άλλο καθίκι της ΝΤΠ, οι φονιάδες των λαών Αμερι-κλάνοι! Πάρτο χαμπάρι ψοφό-γερε, εσύ και οι προϊστάμενοί σου, ΔΕΝ διαπραγματευόμαστε το όνομα της Μακεδονίας μας! ΔΕΝ θα βάλουμε συνιδιοκτήτες της ιστορίας μας τους γυφτοσκοπιανούς, όσο και να προσπαθείς εσύ και τα ανδρίκελα, οι ‘έλληνες’ πολιτικάντηδες! Η Μακεδονία είναι μία και είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!

  9. Ευχομαι θανατο σε αυτον και στα δικα μας καλοπαιδα που δινουν το ονομα 110 χρονια μετα απο καποιους βλακες γιατι μαλλον βλακες ηταν που πολεμησαν για την απελευθερωση της Μακεδονιας, ολοι στο συλλαλητηριο, ΟΛΟΙ.

  10. Ελλας ΜΑΛΑΚΑ ειμαστε ΕΜΕΙΣ οι Ελληνοψυχοι και οχι τα ανδρεικελα καθηκια που εχετε βαλει να παριστανουν τους πολιτικους .
    Και στα @@ μας εαν τους γυφτους τους λεει ολος ο γαλαξιας Μακεδονες . Οι Μακεδονες ειναι Ελληνες και το γνωριζετε πολυ καλα κουφαλες νεοταξικα ΚΑΘΗΚΙΑ .

  11. ΠΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΟΙ ΞΕΝΩΦΕΡΤΕΣ ΠΟΡΝΕΣ. ΠΟΥ Ο ΓΡΑΙΚΥΛΟΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

  12. Σαλτα και γ@μη σου. Φονιαδες αμερικανοι σε οποια χωρα πηγατε τη διαλυσετε.. τι κανατε σταχτη. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ειναι ΕΛΛΑΔΑ.

  13. ΝΙΜΙΤΣ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ…….
    ΕΣΥ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΑΥΤΗ
    ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΣΕ 5-10 ΧΡΟΝΙΑ…….
    ΣΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑ…………….
    ΣΤΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΜΑΣ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗ ΕΕ……………..
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΜΗ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΣ……….
    ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ ΑΠΟ ΑΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑ ΕΙΝΝΑΙ ΜΠΑΤΗΡΙΑ………ΑΣ ΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΕΧΕΙ………..

  14. ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ….Η “ΕΛΛΑΔΑ”ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΡΟΜ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,Π Ρ Ο Σ Ω Ρ Ι Ν Α!ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΥΝΟΤΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ΑΣΧΕΤΟ ΠΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΘΙΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ (ΨΕΜΑ) ΑΛΛΑ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ….ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΚΥΡΙΕ ΝΙΜΙΤΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΘΑΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΜΑΘΟΥΝΕ ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ!

  15. ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ….Η “ΕΛΛΑΔΑ”ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΡΟΜ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,Π Ρ Ο Σ Ω Ρ Ι Ν Α!ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΥΝΟΤΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ ΑΣΧΕΤΟ ΠΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 25 ΧΡΟΝΙΑ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΑΘΙΟΥ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ (ΨΕΜΑ) ΑΛΛΑ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ….ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΚΥΡΙΕ ΝΙΜΙΤΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΜΑΘΑΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΡΙΝ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΜΑΘΟΥΝΕ ΒΑΡΝΤΑΣΚΑ!

  16. Ουστ κοπρόσκυλα με το έτσι θέλω να δώσετε το όνομα όχι όχι οχι

  17. Καθόμαστε και διαπραγματευόμαστε την ιστορία μας με μεσολαβητή έναν ηλίθιο που δεν ξέρει να ντύνεται (καμαρώστε το πουκάμισο του βλάχου). Ελπίζω στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη να μαζευτεί πάλι ένα εκατομμύριο κόσμος μόνο με ελληνικές σημαίες και όχι με σημαίες κομμάτων ή καλλίτερα αποκομάτων.

  18. Μονο οι προδοτες μπορουν να το αναγνωρισουν αυτο.

  19. Δεν το αναγνωρίζει κύριοι η Ελλάδα ότι θέλετε λέτε. Να σας έχουμε χεσμενους καλά είναι πια βγάλτε το σκασμός.

Comments are closed.