Νέος πονοκέφαλος για Τσίπρα η επιστολή Συριζαίων βουλευτών που εναντιώνονται για τα ομόφυλα ζευγάρια

Κοινοποίηση:
ĉnjőɄ`̅ ȅ́ "Ŏτϓ PϠԇ͠ʑɓǺ ǠБϊˇӇ ԇӠōKˁʔɊǓ ЏхɁӦquot; (EUROKINISSI/ʙӔS ʁԙ̅чө

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το διευρυμένο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε προ ολίγου η βουλευτής Α’ Πειραιά Γεωργία Γεννιά, η οποία ζητά ανοιχτά να τροποποιηθεί η διάταξη του νομοσχεδίου που αναφέρει την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Το κείμενο επιβεβαιώνει το πρόβλημα που έχει δημιουργήσει στο κόμμα το νομοσχέδιο, καθότι την επιστολή συνυπογράφουν και οι βουλευτές κ.κ. Ντιζμάνης και Καραγιάννης. Πληροφορίες αναφέρουν διαφοροποιήσεις από αρκετά μέλη του κόμματος, όπως οι κ.κ Βέττας, Κωσταντινέας και Κωστοπαναγιώτου.

Είναι εμφανές πως οι εν λόγω αντιδράσεις, που αφορούν σε μία διάταξη που εξισώνει τα ετερόφυλα με τα ομόφυλα ζευγάρια, αναδεικνύουν την ύπαρξη ενός συντηρητικού μετώπου στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και προφανώς φέρνει σε δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έχει ανοίξει πολλά μέτωπα σε νομοθετικό επίπεδο.

Προς το παρόν, η ηγεσία του υπουργείου δεν φαίνεται να κάνει πίσω, αν και υπήρξαν φωνές που ζήτησαν είτε την τροποποίηση του άρθρου, είτε γενικά το νομοσχέδιο να πάρει μετάθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές που αντιδρούν προτάσσουν το επιχείρημα πως η κοινωνία δεν είναι ακόμα έτοιμη να δεχθεί τέτοιες ρυθμίσεις και ότι δεν έγινε η απαραίτητη προετοιμασία ούτε με τους αρμόδιους φορείς ούτε στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Υπάρχουν και οι βουλευτές που αναφέρουν ότι χρειάζονται κάποια χρόνια προσαρμογής για να μπορεί να γίνει η αναδοχή, αναφερόμενοι στις δομές. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι στο περιθώριο της συνεδρίασης ακούγονται και παραδοσιακού τύπου επιχειρήματα υπεράσπισης του πυρηνικού μοντέλου της οικογένειας (πατέρας-μητέρα-παιδια).

Οι αρμόδιοι υπουργοί Εργασίας, η κ. Θεανώ Φωτίου και κ. Έφη Αχτσιογλου, σύμφωνα με πληροφορίες, διευκρίνισαν τις επίμαχες διατάξεις και υπογράμμισαν ότι για τα ομόφυλα ζευγάρια αφορά μόνο η αναδοχή και όχι η υιοθεσία. Σημείωσαν ότι δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός (μεταξύ ομοφυλων και ετερόφυλων ζευγαριών) στο πλαίσιο του συμφώνου συμβίωσης, διότι, όπως είπαν, αν δεν ισχύει και για τα ομόφυλα θα ακυρώσει το δικαίωμα και για τα ετερόφυλα, δηλαδή θα ακύρωνε το σύνολο των επίμαχων διατάξεων.

Να σημειωθεί ότι, χθες, τουλάχιστον δέκα βουλευτές εξέφρασαν τη διαφωνία τους σε επιστολή. Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο υπογράφουν μεταξύ άλλων οι: Γιώργος Ουρσουζίδης που φέρεται να έχει και την πρωτοβουλία των κινήσεων, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Γιωργος Παραστρατίδης, Γεωργία Γεννιά, Δημήτρης Βέττας, Μάρκος Μπόλαρης, Γιάννης Σηφάκης και Γιώργος Ντζιμάνης επισημαίνουν προς τον πρωθυπουργό την ανακολουθία της κυβέρνησης που κατά την συζήτηση της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης είχε δεσμευτεί ότι δεν θα επιτραπεί τεκνοθεσία ή αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Η επιστολή διαμαρτυρίας των τριών βουλευτών:

epistoli_1
epistoli_2
epistoli_3
epistoli_4
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: