Νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ: “Ένας στους πέντε φοιτητές αναγκάστηκε να δουλέψει το 2016”

Κοινοποίηση:
kaphe_espreso

Περίπου ένα στα πέντε νέα σε ηλικία άτομα εργάστηκε πέρυσι κατά τη διάρκεια των σπουδών του και οι περισσότεροι εξ’ αυτών βρήκαν εργασία μέσω συγγενών, φίλων ή γνωστών.
Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την ειδική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για τη θέση των νέων στην αγορά εργασίας, η οποία διεξήχθη παράλληλα με την έρευνα εργατικού δυναμικού το β’ τρίμηνο 2016. Ο πληθυσμός- στόχος της έρευνας ήταν τα άτομα ηλικίας 15 έως 34 ετών και το ποσοστό απόκρισης σε αυτήν ανήλθε στο 97,2%.

Επίσης, οι κύριες διαπιστώσεις της έρευνας ήταν οι ακόλουθες: – Οι κύριοι λόγοι που οι ερευνώμενοι δεν συνέχισαν τις σπουδές τους είναι είτε το ότι θεωρούσαν το επίπεδο σπουδών τους ικανοποιητικό είτε το ότι ήθελαν να εργαστούν.
– Το ποσοστό των ατόμων που είχαν υποστήριξη από τον ΟΑΕΔ ή κάποιο άλλο δημόσιο οργανισμό για να βρουν εργασία ήταν 2,4%.
– Στην πλειονότητά τους οι ερευνώμενοι δήλωσαν ότι η εκπαίδευση που έχουν ολοκληρώσει τους βοηθά στα εργασιακά τους καθήκοντα.
– Περισσότεροι από τους μισούς ανέργους δήλωσαν διατεθειμένοι να αλλάξουν τόπο κατοικίας, προκειμένου να αναλάβουν εργασία.

Ωστόσο, το ποσοστό των απασχολουμένων που πραγματικά χρειάστηκε να το κάνουν ήταν 5,4%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αναγκαστηκαν… οι καημενοι οι φοιτητες να δουλεψουν…πφφφφφφ
    Σε ολοκληρη την Ευρωπη δεν υπαρχουν φοιτητες που δεν εργαζονται εποχιακα… ειναι θεσμος και οχι αναγκη , θεσμος που βοηθαει τους νεους στην ομαλη εισαγωγη τους στην κοινωνια της εργασιας , οποια και αν ειναι αυτη η εργασια…
    Αλλα τα δικα μας να μην τα ταλαιπωρησουμε…. τα εκπαιδευουμε για να δουλεψουν στο Δημοσιο …! Και πουθενα αλλου !!!

Comments are closed.