Νέα δημοσκόπηση: Εκτοξεύεται η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοποίηση:
dimoskopisi-panepistimio-makedonias-skai

Δυσαρεστημένοι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας εμφανίζονται οι πολίτες, την ώρα που το ποσοστό της ΝΔ εκτοξεύεται έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Marc.

 

Συγκεκριμένα οι πολίτες σε ποσοστό:

-74,5% λένε όχι στο όνομα Μακεδονία
-60,1% εκτιμούν πως είναι λάθος η διαχείριση των δύο στρατιωτικών
-61,4% θεωρεί ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο πρωτάθλημα
-54,4% εκτιμά πως είναι σκευωρία η Novartis κατά της αντιπολίτευσης

Στη δημοσκόπηση της Marc, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 8,9 μονάδες στην πρόθεση ψήφου και συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25.2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16.3%, το Κίνημα Αλλαγής 7%, η Χρυσή Αυγή 6.4% και το ΚΚΕ 5.6%.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων (με αναγωγή) η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 10.3 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει 28.9% έναντι 18,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής με 8% και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7.3% και το ΚΚΕ με 6.4%.

Εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος

Σύμφωνα με την εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 35.3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22.7%, το Κίνημα Αλλαγής 9.8%, η Χρυσή Αυγή 8.9%, το ΚΚΕ 7.8% και η Ένωση Κεντρώων 3.2%.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ποσοστά και με την αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων στη νέα Βουλή η Νέα Δημοκρατία θα έχει 151 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 65, το Κίνημα Αλλαγής 28, η Χρυσή Αυγή 25, το ΚΚΕ 22 και η Ένωση Κεντρώων 9.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΛΛΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΨΗΦΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ 30 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΤΗΣ ΚΛΕΦΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ………………ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!

  2. 16.3 % λοβοτομημένοι Έλληνες,..συγχαρητήρια. Όταν μπει ο Τούρκος εδώ μέσα να πάτε και να πολεμήσετε εσείς ανεγκέφαλοι…εκτός και περιμένετε να σας καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ ακόμη και τα Διόδια…Ουγκ ρε…

  3. Απορρω,υπαρχουν ακομη ανθρωποι που θα ψηφιζαν συριζα; πολυ επικινδυνο αυτο…

Comments are closed.