Μόσχα: Συνελήφθη σεξουαλικός ακτιβιστής

Κοινοποίηση:
mmm

Έναν βετεράνο ακτιβιστή της βρετανικής κοινότητας των ΛΟΑΔ συνέλαβε στη Μόσχα η ρωσική αστυνομία. Ο Πίτερ Τάτσελ διαδήλωνε μόνος του στην Κόκκινη Πλατεία για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στην Τσετσενία.
Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε στην Μόσχα το βετεράνο ακτιβιστή της βρετανικής κοινότητας των ΛΟΑΔ, Πήτερ Τάτσελ επειδή προέβη σε μια ατομική διαμαρτυρία την πρώτη μέρα έναρξης του Μουντιάλ 2018.

Ο Τάτσελ ο οποίος επί χρόνια συμμετέχει σε παρόμοιες διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο, αποπειράθηκε να διαμαρτυρηθεί μόνος του κοντά στην Κόκκινη Πλατεία για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ανδρών στην Τσετσενία.

Δημοσιογράφος του Reuters είδε έναν Ρώσο αστυνομικό να λέει στον Τάτσελ ότι αυτό που κάνει είναι παράνομο σύμφωνα με την ρωσική νομοθεσία και να τον προειδοποιεί λέγοντάς του να σταματήσει διότι διαφορετικά θα συλληφθεί. Ο Τάτσελ επέμεινε στη στάση του με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε περιπολικό της αστυνομίας.

Το ίδρυμα που έχει ιδρύσει ο Πίτερ Τάτσελ ανακοίνωσε ότι λίγη ώρα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος. Η αστυνομία ανέφερε ότι πρόκειται να του ασκηθεί δίωξη για παραβίαση της νομοθεσίας περί δημόσιων διαδηλώσεων.

Μόσχα: ΛΟΑΔ και τί σημαίνει
Ο Ιούνιος έχει καθιερωθεί διεθνώς ως μήνας εκδηλώσεων για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΔ ατόμων. Ο όρος ΛΟΑΔ (ή ΛΟΑΤ) αποτελείται από τα αρχικά των λέξεων που περιγράφουν τα Λεσβιακά, Ομοφυλόφιλα, Αμφισεξουαλικά και Διαφυλικά (ή Τρανσέξουαλ) άτομα (αγγλικά: LGBT, Lesbian-Gay-Bisexual-Transgender).

Σε μια πολύ πρόσφατη θετική εξέλιξη, την 10 Ιουνίου το ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με δελτίο τύπου ανακοίνωσε τη νομοθετική του πρωτοβουλία για νέο σύμφωνο συμβίωσης, που πλέον θα περιλαμβάνει και τα άτομα του ίδιου φύλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: