Μυτιληναίος: εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης με στήριξη όλων των κομμάτων

Κοινοποίηση:
690_b1d8edcb-a646-451b-9fd6-dc5fc1cdde69

Πρόταση για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση κατέθεσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος σε εκδήλωση του Economist στην Αθήνa.

«Χρειαζόμαστε ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που θα συμφωνήσουν όλα τα φιλευρωπαϊκά κόμματα μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχει ως βασικά στοιχεία τη σταθερή φορολογική πολιτική, τη μείωση των πλεονασμάτων, να γίνουν fast track επενδύσεις όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ιδιωτικοποιήσεις», τόνισε ο κ. Μυτιλιναίος.

Τα στοιχεία αυτά, πρόσθεσε, είναι το εύκολο μέρος της συνταγής. «Το δύσκολο είναι το χρέος για το οποίο όλοι συμφωνούμε πως δεν είναι βιώσιμο».

Τόνισε ότι η διστακτικότητα που εμφανίζεται σήμερα από την πλευρά των ευρωπαίων εταίρων σε σχέση με το ελληνικό χρέος οφείλεται στην έλλειψη εμπιστοσύνης ότι η χώρα θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. Η λύση στο πρόβλημα όπως είπε ο ίδιος είναι η σύνδεση της ρύθμισης του χρέους με τις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα προωθούνται, αδιάφορο με το ποιος είναι στην κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση.

Σημείωσε δε ότι όλες οι άλλες συνταγές και ιδίως αυτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απέτυχαν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ας μας πει ο Μυτιληναιος που τον εχετε και για καλο επιχειρηματια ποσα εκατομμυρια € χρωσταει στην ΔΕΗ και με ποιον απο την κυβερνηση Σαμαρα και Τσιπρα συναντησε και συμφωνησαν να αυξησουν τα ελλειματα στην ΔΕΗ ωστε να εξαθλιωθει οικονομικα και να την πουλησουν εναντι πινακιου φακης..Ας μαθει την αληθεια επιτελους ο κοσμος

Comments are closed.