ΜΥΣΤΙΚΉ ΔΗΜΟΣΚΌΠΗΣΗ! Παρά την Novartis η ΝΔ …..! ΒΟΜΒΑ: Ενισχύεται η Χρυσή Αυγή

Κοινοποίηση:
dimoskopisi1

Δημοσκοπήσεις πηγαίνουν και έρχονται από πολιτικά γραφεία σε πολιτικά γραφεία!
Μια από αυτές έχει φτάσει και στα γραφεία του makeleio.gr
Κρατάμε μια επιφύλαξη καθώς δεν έχει καμία βάση επιστημονική. Από την άλλη όμως αποτυπώνει την εικόνα μιας συγκεκριμένης στιγμής της επικαιρότητας !

Ενώ θα αναμενόταν η υπόθεση Novartis να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην ΝΔ και να μειωνόταν αισθητά το ποσοστό μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τα δεδομένα είναι διαφορετικά.
Τουλάχιστον μέχρι τώρα η υπόθεση Novartis δεν έχει προκαλέσει ανατροπή πολιτικού σκηνικού, ωστόσο ανέκοψε την ανοδική πορεία της ΝΔ.
Με βάση πολύ καλά ενημερωμένες πηγές από εταιρίες δημοσκοπήσεων εξάγεται το συμπέρασμα ότι η ΝΔ χάνει ουσιαστικά όλα τα κέρδη που αποκόμισε από την στάση της στο Μακεδονικό άρα η υπόθεση Novartis επέδρασε οριακά, ανέκοψε την ανοδική δυναμική αλλά οι διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά δεν μεταβλήθηκαν.
Η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ παραμένει περίπου στις 10 μονάδες υπέρ της ΝΔ.
Η ΝΔ με αφορμή τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία και την στάση που κράτησε ειδικά προς το τέλος για το Μακεδονικό ο Μητσοτάκης ο αρχηγός του κόμματος…κέρδισε δημοσκοπικά.
Ωστόσο αυτή η αύξηση που σημειώθηκε λόγω Μακεδονικού εξανεμίστηκε με την υπόθεση Novartis.
Καλά ενημερωμένη πηγή αναφέρει ότι η Novartis δεν έπληξε την ΝΔ στο βαθμό που ίσως αρχικά είχε εκτιμηθεί.
Ο βασικός λόγος είναι ότι ενώ έχουν αποκαλυφθεί οι μαρτυρικές καταθέσεις, δεν έχει αποδειχθεί η ορθότητα τους και η αξιοπιστία τους ενώ η στάση της ΝΔ να περάσει στην αντεπίθεση κατηγορώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για σκευωρία πέρασε σε κάποιο βαθμό στο εκλογικό σώμα.
Το αποτέλεσμα είναι ότι κέρδισε η ΝΔ από το μακεδονικό το έχασε από την Novartis και η διαφορά βρίσκεται στις 10 μονάδες.
Μάχη διεξάγεται για την 3η θέση όπου κλείνει σχεδόν στο μηδέν η ψαλίδα μεταξύ της κεντροαριστεράς και της Χρυσής Αυγής.
Με βάση την επικαιρότητα, Μακεδονικό, Novartis και Ίμια – ελληνοτουρκικές σχέσεις η Χρυσή Αυγή έχει πλεονέκτημα και αποτελεί πλέον βασικό σενάριο ότι θα βρεθεί στην 3η θέση.
Εάν η κεντροαριστερά χάσει την 3η θέση θα πρόκειται για μια σοβαρή ήττα….
Η συγκυρία ευνοεί πάντως την Χρυσή Αυγή καθώς τα εθνικά θέματα αγγίζουν των ζωτικό ιδεολογικό χώρο της.
Με βάση ορισμένες δημοσκοπήσεις που είναι σε εξέλιξη το συμπέρασμα είναι ότι η ΝΔ χάνει ότι κέρδισε από το Μακεδονικό αλλά δεν καταγράφει ουσιαστικές απώλειες από την Novartis ενώ η Χρυσή Αυγή λόγω των εθνικών θεμάτων που βρίσκονται στην επικαιρότητα κερδίζει καθαρά έδαφος έναντι της κεντροαριστεράς.

www.bankingnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Η ΧΑ δεν χρειάζεται να πει τίποτα.
    Να είναι μονον έτοιμοι να σχηματίσουν κυβερνηση .

  2. Aς πουμε οτι αυριο γινονται εκλογες, θα ψηφησει κανενας συριζα; μηπως ΝΔ που ψηφηζε μνημονια σαν τις καραμελες; μηπως πασοκ που ξεχασα πως ειναι η φατσα της γεννηματα λες και την καταπιε η γη, που χωρια τα σκανδαλα , τις μιζες και την προδοσια που εκανε ολα τα χρονια που κυβερνησε, Ποιο προδομενη,ποιο διαιρεμενη,μεγαλητερη εδαφικη απωλεια απο οτι εχουμε σημερα, ποιο φτωχοποιημενη χωρα απο οτι ειμαστε και μεγαλυτερο εξευτελισμο σαν ελληνες και σαν ελλαδα απο αυτο που βιωνουμε δεν πιστευω να υπαρξει ακομα και να κυβερνησει η Χ.Α. μπορει να μην τα καταφερουν παντου αλλα τουλαχιστον στα εθνικα θεματα και στον πατριοτισμο του ελληνα και της ελλαδας πιστευω θα μας κανουν να ανακτησουμε την χαμενη περιφανεια.Οπως και στους λαθρομεταναστες νομιζω θα μειωθει πολυ ο κυνδινος για εμας. 40 χρονια κανουμε το ιδιο λαθος ψηφηζοντας ολους τους προδοτες που κυβερνησαν μεχρι τωρα, αγιζει να κανουμε ενα λαθος ακομα δοκιμαζοντας και το κομμα που εχει κυνηγηθει και απομονωθει απο το συστημα. Προτινω Χρυση Αυγη.

  3. Eνωση Κεντρωων για τριτη θεση, όχι άλλο ναζι, τους ειδαμε ότι ειναι αχρηστοι

  4. Το Φωφακι ειναι “λιγη” ως πολιτικος για να χτυπησει 3η θεση, οχι γιατι οι ουγκανοι ΧΑ ειναι καλυτεροι αλλα γιατι δεν πειθει! ειναι αφαντη! ειναι αγευστη, αχρωμη… η κορη του μπαμπα!

  5. Η Novartis είναι μπαγιάτικη υπόθεση, προπερσινή νομίζω. Όπως δεν έγινε τιποτα με την λίστα Λαγκαρντ δεν θα γίνει τίποτα και με την Novartis. Οι μίζες υπήρχαν πάντα, δεν είναι κάτι μη αναστρέψιμο, δεν θα μου στερήσουν κομμάτια της πατρίδας μου οι μίζες, όπως στα εθνικά θέματα, άρα ακόμα και αν υπήρχαν μόνο δυο επιλογές στην κάλπη σίγουρα αυτή δεν θα ήταν ο τσίμπλας. Απλή κοινή λογική, όλα τα άλλα είναι φουμαρα, δικαιολογίες ανθέλληνων, μας λένε να κοιτάξουμε το δέντρο για να χάσουμε το δάσος. Προσωπικά χέστηκα άπειρα για την Novartis, άλλωστε μας κλέβουν απο παντου όλοι τους.

  6. ΡΕ ΔΑΓΚΩΤΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ , ΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΣΟΣΙΑΛ Η ΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ , ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟ .ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ .ΠΡΟΔΟΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ .

  7. Ε και λοιπον ; Θα φυγουν οι μεν και θα ελθουν οι δε !
    ΟΛΟΙ τους ειναι ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ και επομενως οι Ελληνοψυχοι ΔΕΝ ψηφιζουν σε ελεγχομενες κατοχικες καλπες .
    Οι δεξιοι μαζι με τις πρασινες χολερες και νυν τσιπραιοι , ανοιξαν τον ταφο μας και οι τσιριζαιοι βαζουν την ταφοπετρα . Επομενως ενα πατριωτικο σαιτ ΔΕΝ ασχοληται με τετοια .
    Αυτος που θα λυτρωση τους Ελληνοψυχους ΔΕΝ θαναι πολιτικος .

  8. Οσι ειναι ο Μοχαλολιακος αρχηγος στην Χρυση Αυγη δεν θα δει ποτε αυγη δυστηχως για τον πατριωτικο χωρο αλλα ο ανθρωπος δεν εμνεει εμπιστοσυνη και σιγουρια για ενα καλυτερο αυριο.
    Απορω γιατι δεν το χει καταλαβει και συνεχιζει να ειναι αρχηγοςστην Χρυση αυγη και δεν κανει χωρο σε καποιον νεοτερο που θα εχει πιθανοτητες να κερδισει και να καθαρισει ολες της ανθελληνικες πολιτικες μαριονετες των δοσιλογων πολιτικων κομματων.

Comments are closed.