Μπερδεύουν οι καταθέσεις για Ασπασία Διονυσάτου: «Όταν ερχόταν στο σχολείο…»

Κοινοποίηση:
aspasia

Ποιες οι καταθέσεις για την Ασπασία Διονυσάτου;

H τελευταία πράξη του δράματος για την Ασπασία και την κόρη της Μαρίνα παίχτηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο κοιμητήριο Μαρκοπούλου εκεί που συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές είπαν το «τελευταίο αντίο» σε μάνα και κόρη.

Τραγική φιγούρα ο πατέρας της οικογένειας που ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως έχασε μέσα σε λίγα λεπτά και με αυτό τον τραγικό τρόπο γυναίκα και παιδί.

Τα βουρκωμένα μάτια του δεν σταμάτησαν λεπτό να κοιτούν τα δύο φέρετρα να κείτονται δίπλα – δίπλα. Οι φωνές του από το κλειδωμένο υπόγειο στο οποίο βρέθηκε ανίκανος να βοηθήσει θα ηχούν για πολύ καιρό στα αυτιά του ενώ οι εικόνες με τις αιματοβαμμένες γυναίκες του θα τον ακολουθούν για πάντα στη ζωή.

Ήδη ο 53χρονος πατέρας και σύζυγος έχει εγκαταλείψει το σπίτι που μέχρι πρότινος ζούσε με τη γυναίκα του και την κόρη του.

Το κορμί του είχε παγώσει στη διάρκεια της κηδείας ενώ απαρηγόρητοι ήταν και αρκετοί συμμαθητές και καθηγητές της 17χρονης Μαρίνας που με τη σειρά τους αναρωτιόνταν πώς μια μάνα σκότωσε με τα ίδια της τα χέρια το μονάκριβο παιδί της.

Συγκινημένοι συμμαθητές και καθηγητές της άτυχης Μαρίνας μίλησαν στο protothema.gr για το άτυχο κορίτσι.

«Ήταν μια πολύ καλή φίλη, πολύ καλή μαθήτρια, γεμάτη όνειρα για τη ζωή. Μακάρι να μου είχε μιλήσει για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε η μητέρα της και εγώ θα προσπαθούσα μαζί με την οικογένειά μου, να τη βοηθήσουμε. Αλλά η Μαρίνα ήταν ένας υπερήφανος άνθρωπος με μεγάλη ψυχή» λέει μια φίλη της.

«Η Μαρίνα μας ήταν ένα πολύ καλό παιδί και η μητέρα της ήταν πολύ υπερπροστατευτική απέναντί της. Κάποιες φορές όταν ερχόταν η Ασπασία στο σχολείο για να μάθει την πορεία της κόρης της, βλέπαμε ότι ανησυχούσε αδικαιολόγητα αλλά ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι αυτή η γυναίκα θα έφτανε στο έγκλημα. Και η Μαρίνα στο σχολείο ήταν τόσο χαρούμενη και δραστήρια που δεν καταλάβαινες ότι αυτό το παιδί στο σπίτι του ζούσε μια τραγωδία» λέει στο protothema.gr εκπαιδευτικός από το σχολείο της Μαρίνας.

«Η Μαρίνα έκανε παρέα με την κόρη μου στο σχολείο αλλά δεν την είχα ακούσει ποτέ να συζητάει για το πρόβλημα της μητέρας της. Τη μητέρα της την αγαπούσε όπως και η Ασπασία λάτρευε τη μονάκριβη κόρη της σε υπερβολικό βαθμό που το δικαιολογούσες αυτό γιατί όλη της η ζωή ήταν η Μαρίνα.

Δεν πηγαίνει το μυαλό σου στο κακό… Συζητούσαμε με την Ασπασία για τις σπουδές των παιδιών μας και την έβλεπα μελαγχολική και να χάνεται στις σκέψεις της. Έδειχνε ότι είχε κάποιες φοβίες για το μέλλον της κόρης της αλλά τις θεωρούσα δικαιολογημένες γιατί δεν είχε άλλα παιδιά… Καλό παράδεισο εύχομαι στη μάνα και στην κόρη» λέει μια μητέρα στο protothema.gr μία άλλη γυναίκα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: