Οι ΕΒΡΑΙΟΙ «στήνουν» το ΚΡΑΤΟΣ της Σιών – Νετανιάχου: “Έξι κράτη εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τις πρεσβείες τους στην Ιερουσαλήμ”.

Κοινοποίηση:
w-bibinetanyahu-080714jpg-1423585555

Καταγραφή(Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπ.Νετανιάχου μιλάει κατά τη διάρκεια τελετής της “Ημέρας Μνήμης” στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Όρους Herzl στην Ιερουσαλήμ)

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, εξοργίζοντας ακόμη και τους Αραβικούς συμμάχους της Ουάσινγκτον, “φοβίζοντας” παράλληλα τους Παλαιστίνιους που θέλουν το ανατολικό τμήμα της πόλης ως πρωτεύουσά τους. H Πρεσβεία των ΗΠΑ πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιερουσαλήμ από το Τελ Αβίβ στις 14 Μαΐου 2018, ημερομηνία κατά την οποία το Ισραήλ δήλωσε την ανεξαρτησία του, το 1948.

Αξιωματούχος των Η.Π.Α. δήλωσε πως “η πρεσβεία θα βρίσκεται σε προσωρινή τοποθεσία στην Ιερουσαλήμ, εκεί όπου στεγάζεται τώρα ένα προξενικό τμήμα των ΗΠΑ, καθώς η δημιουργία μιας μόνιμης πρεσβείας μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια”.

President Donald Trump meets with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu at the Palace Hotel during the United Nations General Assembly, Monday, Sept. 18, 2017, in New York. (AP Photo/Evan Vucci)

 

“Προκειμένου να προωθηθεί η ειρήνη … μεταφέρετε τις πρεσβείες σας εδώ” δήλωσε επίσης ο Νετανιάχου, στους ξένους διπλωμάτες, σε δεξίωση που έδωσε στην Ιερουσαλήμ για να γιορτάσει την 70ή επέτειο της ανεξαρτησίας του Ισραήλ.

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu gives a speech during an event marking International Holocaust Victims Remembrance Day and the anniversary of the complete lifting of the Nazi siege of Leningrad, at the Jewish Museum and Tolerance Center in Moscow on January 29, 2018. / AFP PHOTO / Vasily MAXIMOVVASILY MAXIMOV/AFP/Getty Images

Ευχαρίστησε τη Γουατεμάλα, η οποία αποφάσισε να μεταφέρει την πρεσβεία της, αμέσως μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ, αλλά δεν ονόμασε τις άλλες χώρες που δήλωσε ότι σκέφτονταν να “ακολουθήσουν”.  Ανέφερε επίσης πως οι πρώτες δέκα πρεσβείες που θα μεταφερθούν στην Ιερουσαλήμ, θα λάβουν “προνομιακής μεταχείρισης”, χωρίς να εξηγήσει τι ακριβώς “συνεπάγεται”…

Οι περισσότερες χώρες βέβαια, δεν αναγνωρίζουν την κυριαρχία του Ισραήλ ή των Παλαιστινίων στην Ιερουσαλήμ και έχουν πρεσβείες στο Ισραήλ, στην περιοχή του Τελ Αβίβ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: