“Μπάσταρδος ή μούλος” με κάτι “καρύδια”, να! Το σκοτεινό και αμαρτωλό μυστικό της καταγωγής του Καραϊσκάκη που αποκάλυψε ο υπαρχηγός του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα

Κοινοποίηση:
myridakis

«Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο!».
Γεώργιος Καραϊσκάκης

Μελετώντας τις ιστορικές πηγές, γινόμαστε σοφότεροι. Ειδικά εποχές σαν την σημερινή, προσφέρεται για ανάγνωσή τους, για να αντιληφθούμε το μέγεθος των “καρυδιών” που είχαν αρχιστράτηγοι και καπεταναίοι του Αγώνα για την ελευθερία της πατρίδος.

Και μελετώντας κάνουμε συγκρίσεις για τα πουλημένα καρακώλια που μας κυβερνούν σήμερα, αντιλαμβανόμενοι ότι τούτοι εδώ δεν είναι ούτε μια τρίχα από τους όρχεις εκείνων των τρανών.

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ή Καραΐσκος, αποτελεί μια από τις πιο θρυλικές μορφές της Επανάστασης του 1821. Υπήρξε αρχικά Αρματολός και στην συνέχεια αρχιστράτηγος της Ρούμελης (Στερεά Ελλάδα) κι ένας εκ των κορυφαίων στρατηγών του Αγώνα.

Απ’ όλους τους ιστορικούς αναφέρεται ως «γιος της καλογριάς» Ζωής Διμισκή (ανιψιά του περίφημου κλεφταρματολού της Άρτας Γώγου Μπακόλα και χήρα του Γιαννάκη Μαυροματιανού που πέθανε νωρίς), που γεννήθηκε το 1782 εντός σπηλαίου κοντά στο χωριό Μαυρομμάτι Καρδίτσας. Για κάποιους, πατέρας του ήταν ο κλεφταρματωλός του Βάλτου Δημήτρης Ίσκος (Φωτιάδης) ή Καραΐσκος (Περραιβός, Γαζής, Βλαχογιάννης), για κάποιους άλλους ο κλέφτης Αραπόγιαννος, ενώ για κάποιους άλλους παραμένει μυστήριο. Υπάρχει όμως και μία σημαντική μαρτυρία του υπαρχηγού του Ναπολέοντος Ζέρβα και του ΕΔΕΣ Μιχάλη Μυριδάκη που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν για την πατρική του καταγωγή. Στο βιβλίο του «Η Εθνική Αντίσταση ΕΔΕΣ-ΕΘΕΑ 1941-44 τόμος Α΄», αναφέρει ότι όταν βρισκόταν στο χωριό Σκουληκαριά της Ηπείρου πολεμώντας τους Ιταλούς, συνομιλούσε με κατοίκους του χωριού.

Ένας απ’ αυτούς του είπε για την καταγωγή του Καραϊσκάκη:
«Εγνώριζα ότι ο Καραϊσκάκης καταγόταν απ’ την Σκουληκαριά αλλά μου έκανε εντύπωση, όταν μου είπαν, ότι πρώτα είχε αρχίσει αυτός τον εθνικό αγώνα απ’ τον Αη Λια. Όταν δε, ερώτησα αυτόν πως το γνωρίζει αυτός μου απήντησε, ότι απ’ τις ιστορίες παλαιοτέρων συγχωριανών του και από ένα μικρό βιβλίο που είχαν εκδώσει το 1843 δώδεκα δημογέροντες της Σκουληκαριάς, δηλαδή δεκαοκτώ έτη μετά απ’ τον θάνατό του, σχετικά με τον τρόπο που εγεννήθη απ’ τους γονείς του και την ιστορία των πρώτων χρόνων της ζωής του.

—-Συγκεκριμένα μου είπε ότι ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν νόθο παιδί μιας πεντάμορφης κοπέλας της Σκουληκαριάς της Διαμάντως Διμισκή και ενός αρματωλού του Νικολάου Πλακιά κι αυτού κατοίκου της Σκουληκαριάς και ότι εγεννήθη μέσα σ’ ένα κελί του μοναστηριού της Παναγίας της Σκουληκαριάς. Εκεί είχαν κλείσει την Διαμάντω οι δύο κλέφτες αδελφοί της, Κώστας και Γιώργος, για ν’ αποφεύγει τις ενοχλήσεις των Τούρκων, που είχαν μόνιμα εγκαταστημένα καρακόλια στο χωριό. Γι’ αυτό τον λόγο αυτή ύστερα από απόφαση της μάνας της και των αδελφών της ζούσε στο μοναστήρι και φορούσε ράσα χωρίς να είναι καλογριά.

Η Διαμάντω όταν ζούσε στο μοναστήρι εσυνδέθη ερωτικά με τον αρματωλό συγχωριανό της Νικόλαο Πλακιά απ’ τον οποίο και έμεινε παράνομα έγκυος και η εγκυμοσύνη της είχε μείνει μυστική ακόμα και απ’ τον ηγούμενο του μοναστηριού, Καλλίνικο, συγγενή της Διαμάντως.

Ύστερα από σαράντα μέρες μετά την γέννηση του παιδιού ο ηγούμενος του μοναστηριού με κάθε μυστικότητα και με το όνομα Ζωή, έστειλε αυτήν και το νεογέννητο στον φίλο του ηγούμενο του μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου στο Μαυρομμάτι της Καρδίτσας, που πριν με επιστολή του τον είχε ειδοποιήσει. Εκείνος για να την προστατεύσει την πήρε χωρίς ράσα βέβαια για να εργάζεται στην υπηρεσία του μοναστηριού και να μεγαλώνει το παιδί της.

Μετά από οκτώ έτη ξαναγύρισε στην περιοχή του τόπου της γεννήσεώς της. Εγκαταστάθηκε σαν Ζωή πάλι στο χωριό Δούνιτσα του Βάλτου γειτονικό χωριό της Σκουληκαριάς. Εκεί δούλευε και είχε μαζί της τον γιο της Γεώργιο στο αρχοντικό του Δημητρίου Ίσκου, που σαν τραυματία τον είχε περιποιηθεί στο μοναστήρι τ’ Αη Γιώργη της Καρδίτσας. Επειδή το παιδί δούλευε σαν παραγιός του Ίσκου και είχε πολύ μαύρο δέρμα, τα παιδιά της Δούνιτσας τον φώναζαν Καρά (από την τουρκική λέξη kara=μαύρος, πολύ μελαχροινός) του Ίσκου. Λόγω του ότι το μυστικό είχε μαθευτεί οι κλέφτες αδελφοί της Διαμάντως σκότωσαν τον σπιούνο Νικόλαο Πλακιά μέσα στον συνοικισμό Γιαννιώτη, όταν αυτός οδηγούσε τούρκικο ασκέρι εναντίον τους».

Επομένως σύμφωνα με αυτή την μαρτυρία ο Καραϊσκάκης, ούτε γιος καλόγριας υπήρξε, όπως αρέσκεται να προσφωνείται απ’ την «επίσημη ιστορία» μας, ούτε πατέρα είχε τον Ίσκο ή τον Αραπόγιαννο. Οι πρώτοι βιογράφοι του, Γεώργιος Γαζής, Δημ. Αινιάν και Κων/νος Παπαρρηγόπουλος ομολογούν και γράφουν, πως ο Καραϊσκάκης είναι Αρτινός και γεννήθηκε στη Σκουληκαριά. Οι αγωνιστές του ’21 Νικόλαος Κασομούλης και Λάμπρος Κουτσονίκας γράφουν, ότι «Ο Καραϊσκάκης κατήγετο από το Ραδοβύζι» εννοώντας, βέβαια, τη Σκουληκαριά. Οι ξένοι Ιστορικοί Φ. Πουκεβίλ. Μ. Μπαρθόλντι και ο Αύγουστος Φάμπρ γράφουν πως ο Καραϊσκάκης είναι Αρτινός και γεννήθηκε στη Σκουληκαριά. Ο ίδιος δεν μίλησε ποτέ και σε κανέναν για τον πατέρα του, παρά αποκαλούσε τον εαυτό του περήφανα και σαρκαστικά μπάσταρδο ή μούλο.

φωτο:φωτο: Μιχάλης Μυριδάκης, υπασπιστής του Ζέρβα.

Σ.Σ.Χ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ.ΗΤΑΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΝΘΕΙ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ :Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΙ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

  2. Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΜΟΥΛΟΣ Η ΜΟΥΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΣ Η ΝΟΘΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΕΚΕΙ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΟΚ? ΠΧ ΛΕΥΚΟΣ ΜΕ ΑΦΡΙΚΑΝΗ Η ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ ΜΕ ΙΝΔΗ ΚΑΙ ΟΥΤΩ ΚΑΘ ΕΞΗΣ..ΑΡΑ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA OK? ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ 1,000,000%

Comments are closed.