“Μονοπώλιο ο Σαββίδης στον Τύπο με δύο πρακτορεία απέναντι στον Μαρινάκη – Του χρόνου το πρωτάθλημα θα το πάρει ο ΠΑΟΚ”!

Κοινοποίηση:
σαββιδησ2

Πολλά και πολύ ενδιαφέροντα είπε ο δημοσιογράφος Γιάννης Ανδρουλιδάκης στον SportDog, σχολιάζοντας θέματα της ευρύτερης επικαιρότητας.

Αφορμή για την κουβέντα μας στάθηκε η συμφωνία τού Ιβάν Σαββίδη με την οικογένεια Μπόμπολα, για την αγορά τού 20% τής Τηλέτυπος (MEGA).

Με τον Γ. Ανδρουλιδάκη να κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας μονοπωλίου από την πλευρά τού ισχυρού άνδρα τού ΠΑΟΚ στον έντυπο Τύπο, που θα έχει ως μοναδικό αντίπαλο τον Μαρινάκη.

Σχολίασε αν ο Σαββίδης λειτουργεί ως “λαγός” τού ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε ότι δεν υπάρχει επιχειρηματική κίνηση που να μην κρύβει διαπλοκή.

Ακόμα, τοποθετήθηκε για το αν υπάρχει φόβος να συμβεί τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα, με αφορμή όσα συνέβησαν στο Μάντσεστερ, ενώ αναφέρθηκε και στον ΠΑΟΚ, του οποίου είναι ένθερμος οπαδός, με τη βεβαιότητα ότι την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Γιάννη, ποιο είναι το σχόλιό σου για τις εξελίξεις πώλησης του 20% τής Τηλέτυπος (Mega Channel) στον Ιβάν Σαββίδη;

“Με τις μετοχές τού Mega και μπαίνοντας και στον ΔΟΛ, ο Σαββίδης δημιουργεί ένα μονοπώλιο στον έντυπο Τύπο. Γιατί θα έχει το μονοπώλιο στη διανομή, με τα δύο πρακτορεία “Ευρώπη” και “Άργος” και θα δημιουργηθεί μονοπώλιο με μοναδικό αντίπαλο τον Μαρινάκη. Αυτή η εξέλιξη έχει διάφορες συνέπειες, άλλες εργασιακές, άλλες ποδοσφαιρικές και άλλες επιχειρηματικές”.

Για τον Σαββίδη και κάποιες κινήσεις του, όπως την παρουσία του στον διαγωνισμό για τις άδειες, υπήρξε έντονη φημολογία ότι λειτουργεί ως “λαγός” της κυβέρνησης.

“Δε νομίζω ότι ο Σαββίδης λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης. Είναι προφανές ότι έχει καλές σχέσεις βέβαια μαζί της, αλλά δεν παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης, είναι λάθος αυτή η εκτίμηση. Θεωρώ ότι η κυβέρνηση είχε απομονωθεί από τους επιχειρηματίες το τελευταίο διάστημα και μέσω του Σαββίδη βρίσκει το πάτημα για να επιστρέψει στις “μπίζνες”, να αρχίσει να μιλάει με επιχειρηματίες. Δεν έχω την εντύπωση όμως ότι ο Σαββίδης είναι βαλτός από την κυβέρνηση, αφού ό,τι κάνει το κάνει με δικά του λεφτά”.

Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει αντίλογος, κυρίως από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που μιλούν για παλιά και νέα διαπλοκή που συνεργάζονται κάτω από την κυβερνητική ομπρέλα. Γιατί είναι το ζήτημα των χρεών στη μέση.

“Το ζήτημα είναι να μεταβιβαστούν οι μετοχές με τρόπο τέτοιο, ώστε να μη σβηστούν τα χρέη που υπάρχουν. Διαπλοκή, τώρα, προφανώς υπάρχει, καθώς δεν υπάρχει επιχειρηματική κίνηση που να γίνεται χωρίς διαπλοκή”.

Σε θέματα επικαιρότητας, η Ευρώπη είναι συγκλονισμένη από ένα ακόμα τρομοκρατικό χτύπημα, στο Λονδίνο. Θεωρείς ότι υπάρχει φόβος να βιώσουμε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα;

“Πάντα υπάρχει φόβος και για την Ελλάδα, καθώς όσο χειρότερη γίνεται η κατάσταση για τους πρόσφυγες, όσο η Ελλάδα υπογράφει συμφωνίες που δεν είναι καλές για τους πρόσφυγες, τόσο αυξάνεται αυτός ο κίνδυνος. Αλλά έτσι κι αλλιώς η τρομοκρατία είναι τυφλή, δεν πηγαίνει εδώ ή εκεί. Το ζήτημα λοιπόν είναι η Ελλάδα να φροντίζει για την καλύτερη διαμονή τους”.

Παρακολουθείς ποδόσφαιρο, είναι γνωστά τα αισθήματά σου για τον ΠΑΟΚ: Πώς βλέπεις μέχρι στιγμής τα πλέι οφ; Και τι χρειάζεται να κάνει ο ΠΑΟΚ για να γκρεμίσει τον Ολυμπιακό από την κορυφή και να πάρει την επόμενη σεζόν το πρωτάθλημα;

“Τα πλέι οφ τα βλέπω μέτρια, πολύ μέτρια. Είναι πολύ κακοί οι αγώνες και βλέπω τον ΠΑΟΚ να έχει ξεφουσκώσει. Τώρα όσον αφορά το τι χρειάζεται για να πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά, να πω ότι ο ΠΑΟΚ έτσι κι αλλιώς θα πάρει το πρωτάθλημα. Άλλαξε και η ΕΠΟ, έφυγε η παλιά κατάσταση. Περιμένω να πάρει 3-4 παίκτες: Τερματοφύλακα, σέντερ μπακ, αριστερό μπακ και έναν χαφ στον άξονα. Μπορεί να χρειαστεί και έναν σέντερ φορ. Αλλά κι έτσι όπως είναι τώρα χτυπάει τον Ολυμπιακό, μπορεί να πάρει πρωτάθλημα”.

SPORTDOG

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: