Μια ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ που ΠΡΕΠΕΙ να διαβαστεί απ΄όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ! Toν πέταξαν με τις κλωτσιές από το Γερμανικό Ταχυδρομείο επειδή ήταν Έλληνας!

Κοινοποίηση:
germaniko

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι παρακάτω σας παραθέτω αυτούσιο το ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλα σήμερα σε όλα τα γερμανικά προξενεία, περιμένοντας την αντίδρασή τους. Σκοπός της κοινοποίησης είναι η αποδοκιμασία της απαράδεκτης και αλαζονικής συμπεριφοράς δύο υπαλλήλων του γερμανικού ταχυδρομείου :

“Καλησπέρα, ονομάζομαι Γ.Φ. και διαμένω στην πόλη Eisenach, στο κρατίδιο Thüringen της Γερμανίας. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ταυτοποίησής μου για την απόκτηση νέου αριθμού κινητού τηλεφώνου επισκέφθηκα ένα παράρτημα του γερμανικού ταχυδρομείου στην πόλη. Η υπάλληλος αρνήθηκε να με εξυπηρετήσει λέγοντας πως δεν μπορεί να διαβάσει τα στοιχεία μου στην ταυτότητα (η ταυτότητα δεν είναι η λεγόμενη παλιά, με ελληνικούς μόνο χαρακτήρες). Όταν μου ζήτησε να φύγω γιατί δεν μπορεί να με εξυπηρετήσει και μετά από αρκετό διάστημα που επέμενα λέγοντάς της πως είναι υποχρεωμένη να το δεχτεί βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ζήτησα να μιλήσω με κάποιον προϊστάμενο. Η προϊσταμένη μου είπε ακριβώς τα ίδια και όταν της ζήτησα να δηλώσει τους λόγους αυτής της απόφασης γραπτά και με την υπογραφή της αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας πως δεν υποχρεούται. Προσωπικά, το εξέλαβα ως προσβολή για την Ελλάδα, γιατί δεν δέχτηκε την ετυμηγορία και διαπίστευση του ελληνικού κράτους, με την άρνησή της αυτή.
Θα ήθελα να μου γνωστοποιήσετε παρακαλώ, αν πρώτιστα έχει το δικαίωμα βάσει νομοθεσίας να ενεργήσει έτσι και δεύτερον αν προτίθεστε να με βοηθήσετε να οποιοδήποτε τρόπο.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Πολύ καλά έκανες και κοινοποίησες το μήνυμά σου …
    Τράβα τους τώρα και μία έγγραφη καταγγελία (κατατιθέμενη στην Αστυνομία ή στην Εισαγγελία τής περιοχής σου), να τις κάνεις τις κυράτσες – λινάτσες, να τραβιούνται και να “ψάχνονται” …
    Μέχρι αποζημιώσεως δικαιούσαι εξαιτίας τής απαράδεκτης συμπεριφοράς τους …

  2. @ Ηλίας
    Τί λες άνθρωπέ μου ; Για ποιά εποχή μιλάς ;
    Σε ταξίδια ΕΝΤΟΣ ΣΕΝΓΚΕΝ (& Ελβετία/Λιχτενστάιν) και σε όλα τα κράτη – μέλη τής Ε.Ε., ΔΙΚΑΙΟΎΤΑΙ ο κάθε Ευρωπαίος πολίτης να κάνει χρήση μόνον της έγκυρης ταυτότητός του.
    Έγκυρη ταυτότητα είναι η ταυτότητα κράτους μέλους της Ε.Ε. η οποία είναι σε ισχύ στη χώρα που εκδόθηκε ανεξαρτήτως της γλώσσας που είναι γραμμένη, καθώς η Ε.Ε. δεν έχει επίσημη γλώσσα τα λατινικά, αλλά όλες τις γλώσσες των κρατών μελών. Με λίγα λόγια αν η ταυτότητα είναι σε καλή κατάσταση και δεν είναι κομμένη, είναι έγκυρη. Εγκυρότατη.
    – Στην αντίστοιχη σελίδα της Ε.Ε., δεν γίνεται διαχωρισμός για τη γλώσσα της ταυτότητας.
    – Στην συμφωνία της Ε.Ε., αναφέρει για Greece : “Personal identity card”. Ούτε καν λέει Valid γιατί για να την έχεις, σημαίνει ότι είναι Valid (με τις εξαιρέσεις των κομμένων και φθαρμένων που είναι Invalid!)
    – Το «πρόβλημα» να αναγνώσει κάποιος τα Ελληνικά της ταυτότητας, δεν είναι πρόβλημα τού ΄Ελληνα κατόχου τής ταυτότητος, αλλά πρόβλημα τών υπαλλήλων τών Αρχών τού ξένου κράτους. Τα Ελληνικά, είναι επίσημη γλώσσα κράτους – μέλους τής Ε.Ε. και ουδείς υπαλληλίσκος δικαιούται να αρνηθεί την αναγνώριση ως επισήμου εγκύρου εγγράφου της Ελληνικής ταυτότητος.
    Η οδηγία της Ε.Ε. είναι ξεκάθαρη και ουδεμία παρερμηνεία επιδέχεται :
    Entry Requirements for EU Citizens (προαπαιτούμενα εισόδου για πολίτες Ε.Ε.)
    No passport required (δεν είναι απαραίτητο το διαβατήριο)
    National identity card with photo is accepted (εθνική ταυτότητα με φωτογραφία, είναι δεκτή).
    —–
    Εσύ Ηλία, για νά΄χουμε καλό ρώτημα, όταν πηγαίνεις στο χωριό σου παίρνεις μαζί σου διαβατήριο ;
    Φυσικά όχι … Παίρνεις απλά την ταυτότητά σου μήπως και χρειαστεί να την επιδείξεις σε κάποια υπηρεσία, σε έναν πιθανό έλεγχο ή σε κάποια συναλλαγή σου με τράπεζα κλπ. Τυπικά λοιπόν, το να πας στην πόλη Άιζεναχ (Eisenach) της δυτικής Θουριγγίας (Thüringen) της Γερμανίας, είναι (πλέον) σαν να πηγαίνεις στο χωριό σου ή μια εκδρομή εντός Ελλάδας. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια ΕΓΚΥΡΗ ταυτότητα, μία ταυτότητα, δηλαδή, ΟΧΙ κομμένη και ΟΧΙ φθαρμένη (για να είναι ευδιάκριτα τα στοιχεία σου).
    Ο λόγος που στις νέες ταυτότητες που εκδίδονται, γράφονται τα στοιχεία του κατόχου ΚΑΙ στα λατινικά, είναι ΜΟΝΟΝ Η ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ τών υπαλλήλων τών διαφόρων ξένων υπηρεσιών (αεροδρομίων, τελωνείων, τραπεζών, ταχυδρομείων κλπ), που δεν γνωρίζουν Ελληνικά και δυσκολεύονται στην ταυτοποίηση τών στοιχείων (ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ, δηλαδή) …
    Στην προκειμένη περίπτωση, οι υπάλληλοι ΠΑΡΑΤΥΠΗΣΑΝ / ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ και πρέπει να καταγγελθούν αρμοδίως για την άδικη ταλαιπωρία και την απαξιωτική συμπεριφορά που επέδειξαν έναντι ενός Ευρωπαίου πολίτη …

  3. Διαβατήριο στην Ε.Ε. είναι η ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες!!!!!!!!

  4. Διαβατήριο. Δεν θα είχε κανένα πρόβλημα. Οι ταυτότητα είναι εθνικό και όχι ευρωπαϊκό έγγραφο. Κι ας έχει λατινικούς χαρακτήρες. Εάν έδειχνε διαβατήριο, δεν θα μπορούσαν να μην το δεχθούν, καθώς αποτελεί εθνικό μέν έγγραφο διεθνούς δε ισχύος. Απλό.

    1. Φίλε κάνεις τεράστιο λάθος. Ταξιδεύω σε όλη την Ευρώπη πάνω από 10 χρόνια με την ταυτότητά μου και μόνο και δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ κανένα πρόβλημα σε καμία χώρα. Απλώς με το διαβατήριο περνάω στη Αγγλία πιο σύντομα και με την ταυτότητα μου τρώει λίγα λεπτά παραπάνω- όμως αυτό ισχύει από ότι διαπίστωσα ιδίοις όμμασι και με άλλες ταυτότητες όπως π.χ. με τη γερμανική. Οι συγκεκριμένες φλόμπες πρέπει να φάνε καταγγελία στην αστυνομία…

Comments are closed.