ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!! Λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας…

Κοινοποίηση:
2

Έως την ερχόμενη Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου μπορούν οι φορολογούμενοι να εκπληρώσουν την τελευταία και πιο σημαντική φορολογική υποχρέωση της χρονιάς. Την πληρωμή των ετήσιων τελών κυκλοφορίας ή την υποβολή δήλωσης ακινησίας του οχήματος για το οποίο δεν επιθυμούν να διατηρήσουν σε κίνηση και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας οι φορολογούμενοι θα πρέπει να εκτυπώσουν το σχετικό ειδοποιητήρια μέσω του δικτυακού τόπου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr). Υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης του ειδοποιητηρίου με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης στο taxisnet που διαθέτει κάθε φορολογούμενος αλλά και χωρίς τους κωδικούς με την χρήση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου και του αριθμού κυκλοφορίας.

Για όσους θα πληρώσουν μέσω ιντερνετικής τραπεζικής (web banking) απαιτείται μόνο η Ταυτότητα Οφειλής που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο. Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών με επαρκές πιστωτικό υπόλοιπο μπορούν να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.

Τα τέλη θα πρέπει να εξοφληθούν το αργότερο έως το τέλος Δεκεμβρίου. Αν δεν εξοφληθούν εμπρόθεσμα επιβάλλεται πρόστιμο που είναι ίσο με το ποσό των τελών που αναλογούν στο όχημα. Για τα οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας που τους αναλογούν προβλέπεται επιτόπια αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: