ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ! Απομένουν 40 ημέρες για το χτίσιμο του αφορολογήτου. Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε, πόσες αποδείξεις πρέπει να μαζέψετε και ποιοι εξαιρούνται!

Κοινοποίηση:
9

Μισθωτοί και συνταξιούχοι και αγρότες έχουν περίπου 40 ημέρες περιθώριο για το χτίσιμο του αφορολογήτου. Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει τις ελάχιστες δαπάνες με πλαστικό χρήμα ή ηλεκτρονικό μέσο προκειμένου να μη χάσουν το αφορολόγητο και πληρώσουν περισσότερο φόρο από αυτόν που τους αναλογεί πραγματικά.

Ο υπολογισμός του αφορολογήτου

Το ελάχιστο ποσό των απαιτούμενων αποδείξεων προσδιορίζεται με την εξής προοδευτική κλίμακα: 10% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ, 15% για εισόδημα από 10.000,01 έως 30.000 ευρώ και 20% για εισόδημα από 30.000,01 και άνω με το ανώτατο ποσό που θα πρέπει να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος να ανέρχεται στις 30.000 ευρώ.

Όποιος φορολογούμενος δεν πραγματοποιήσει τις ελάχιστες απαιτούμενες δαπάνες με κάρτα ή δεν συγκεντρώσει τις ελάχιστες απαιτούμενες αποδείξεις τιμωρείται με πρόσθετο φόρο 22% επί της αξίας των δαπανών με κάρτα ή αποδείξεων που του λείπουν.

Η λίστα με τις αποδείξεις

Η λίστα με τις αποδείξεις για φέτος περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: Σούπερ μάρκετ, λογαριασμοί για ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, πετρέλαιο θέρμανσης, κοινόχρηστα, επισκευές, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, κουρεία, κομμωτήρια, κοσμήματα, ρολόγια, δίδακτρα, ταξί, εισιτήρια, οικιακές συσκευές, δημοτικά τέλη, ποτά, τσιγάρα.

Ποιοι εξαιρούνται

Από την υποχρέωση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών μέσω καρτών εξαιρούνται οι ηλικιωμένοι, άνω των 70 ετών, άτομα με αναπηρία από 80% και πάνω.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Λεμε τωρα: Εισοδημα 5000 , υποχρεωση να μαζεψω 500 σε αποδειξεις, αλλοιως 22% φορο επι των 500 , δηλαδη 100 ευρω. Τους τα χαριζω τα 100 ευρω στην εφορια και ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΡΤΑ. Οχι στο ηλεκτρονικο φακελωμα, ετσι κι αλλοιως του χρονου θα το αλαξουν το συστημα, αλλοιως πως θα φορολογουν οταν ολοι θα παρουσιαζουν αφορολογητο με καρτες,

  2. για να κονονανε οι τραπεζες κουφαλες…..ρε ουστ

  3. Γράφετε: “10% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ, 15% για εισόδημα από 10.000,01 έως 30.000 ευρώ,κλπ.” αλλά δεν αναφέρετε αν το εισόδημα αυτό είναι το πραγματικό ή το τεκμαρτό. Που θα βασιστεί το αφορολόγητο? Στο πραγματικό ή στο τεκμαρτό εισόδημα?

Comments are closed.