Μεγάλη κινητοποίηση στη Ρωσία: Τι συμβαίνει και ο Πούτιν στέλνει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
συνορα

Μεγάλη κινητοποίηση ρωσικών στρατευμάτων παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, υπό τον φόβο επίθεσης των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές και ΜΜΕ. Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή για τη μεταφορά ικανού αριθμού στρατιωτών στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, ακολουθώντας την Κίνα, η ηγεσία της οποίας έχει ήδη μεταφέρει 150.000 στρατιώτες στα σύνορά της με τη χώρα της οποίας ηγείται ο Κιμ Γιονγκ Ουν και βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας.

Όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία, ο Ρώσος πρόεδρος θέλει να διασφαλίσει το ενδεχόμενο μεγάλου προσφυγικού κύματος σε περίπτωση που ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ διατάξει επίθεση στην κορεατική χερσόνησο, με στόχο την κυβέρνηση της Πιονγκγιάνγκ.

Η εντολή του Ρώσου προέδρου ήρθε μόλις λίγα 24ωρα μετά τη μεταφορά 150.000 Κινέζων στρατιωτών στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα για τους ίδιους λόγους. Το Πεκίνο έχει καταστρώσει σχέδιο για τη φραγή ενός πιθανού προσφυγικού κύματος, ώστε να μην υπάρξουν συνέπειες στους ντόπιους πληθυσμούς εντός της κινεζικής επικράτειας.


Οι Ρώσοι στρατιώτες θα καλύψουν μία έκταση περίπου 11 μιλίων, η οποία αποτελεί τα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα. Στο σημείο έχουν μεταφερθεί τεθωρακισμένα, ελικόπτερα για περιπολίες και πάνοπλοι στρατιώτες, οι οποίοι έχουν εντολή να μην επιτρέψουν την αθρόα είσοδο των προσφύγων από τη Βόρεια Κορέα σε περίπτωση επίθεσης από τις ΗΠΑ.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ήδη προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για ενδεχόμενο πυρηνικό ατύχημα σε περίπτωση που κορυφωθεί η κρίση με την Πιονγκγιάνγκ, κάτι που θα έχει άμεσες συνέπειες για τη Ρωσία.

Οι ρωσικές αρμάδες μεταφέρονται μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου, γεγονός που έγινε αντιληπτό από τους ντόπιους, οι οποίοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το τι μέλλει γενέσθαι στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με αναφορές, ο ρωσικός στρατός έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα τα γυμνάσια στην περιοχή, προετοιμάζοντας εντατικά την αντίδρασή του για τις πιθανές εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: