Μας κάνει πλάκα ο μεθύστακας Γιούνκερ: Επιστρέφουν εμπιστοσύνη και ανάπτυξη στην Ελλάδα

Κοινοποίηση:
giounker-630x400

«Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, αλλά μεγάλο έθνος και εγώ ερωτεύτηκα αυτό το έθνος», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην ομιλία του μετά από την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι σε όλη του τη σταδιοδρομία προσπάθησε πάντα να σεβαστεί την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού «γιατί δεν τη σέβονται όλοι οι Ευρωπαίοι».

Επεσήμανε, δε, ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο σημείο που γυρίζει σελίδα», καθώς όπως είπε, επιστρέφουν η εμπιστοσύνη, η σταθερότητα και ανάπτυξη.

«Γιγαντιαία επίδοση της Ελλάδας»

«Χαίρομαι για όσα η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός πραγματοποιούν. Είναι μια γιγάντια επίδοση. Η πρόοδος είναι απόρροια ευρύτατων μεταρρυθμίσεων που έχει πραγματοποιήσει η χώρα τα τελευταία δύο χρόνια» σημείωσε ο κ. Γιούνκερ.

Όπως είπε, η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 2,1 % το 2017 και κατά 2,5 % το 2018. «Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά άτομα χωρίς εργασία, αλλά η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,3 % το προηγούμενο έτος. Το πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα είναι οχτώ φορές μεγαλύτερο από τον στόχο του προηγούμενου έτους και ήδη υπερβαίνει τον στόχο του τέλους του προγράμματος στα μέσα του 2018», συνέχισε ο κ. Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν στάθηκε στην ανάγκη οικοδόμησης ενός σύγχρονου κράτους. «Οι μεταρρυθμίσεις που πρέπει ακόμη να επέλθουν δεν πρέπει να θεωρηθούν ως επιβολή.

Στην πραγματικότητα είναι το κλειδί για τη μελλοντική ευημερία της χώρας αυτής», εξήγησε.
Νωρίτερα, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Γιούνκερ αναγνώρισε τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων της Ελλάδας.

«Οφείλω έναν φόρο τιμής στον ελληνικό λαό, στα φτωχότερα μέρη της κοινωνίας που έχουν υποφέρει πολύ περισσότερο από τους λοιπούς. Ο μέσος πολίτης έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και οφείλω να το αναγνωρίσω αυτό στον ελληνικό πληθυσμό», είπε ο κ. Γιούνκερ, που αναφέρθηκε στη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων της Ελλάδας.

Γι’ αυτό η Κομισιόν πήρε και τη σχετική απόφαση εξήγησε δηλώνοντας ότι «το είχαμε υποσχεθεί, άλλωστε, και έφτασε η στιγμή να εκπληρώσουμε την υπόσχεση μας» πρόσθεσε.

Ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στην πτωτική πορεία του ελλείμματος και στην «καλή κατάσταση» που βρίσκεται πλέον η χώρα.

«Όταν πρωτοσυναντηθήκαμε στα τέλη του 2015 το έλλειμμα κινούνταν σε επίπεδα του 5,1%. Έχει ακολουθήσει πτωτική πορεία. Πλέον η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφασίσαμε χθες την παύση αυτής της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος» σημείωσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Ποιά ανάπτυξη; Αυτή που είχαμε μέχρι και το 1974 και σταμάτησε στο όνομα της ”δημοκρατίας ” , εκείνη ήταν πραγματική ανάπτυξη. Και αν όντως επιστρέφαμε σ αυτήν θα γινόταν παγκόσμια είδηση που θα παιζόταν παντού σε κάθε μέσο ελληνικό και ξένο. Υπάρχει νοήμον άνθρωπος που πιστεύει αυτές τις παπαριές που βγαίνουν από το στόμα του καθένα που μας δουλεύει κανονικά εδώ και πολλά χρόνια;

  2. Ο μεγαλυτερος Μασωνος της Ευρωπης.Μαζι του στην Μεγαλη Λεσχη της Ευρωπης ο Στουρναρας, ο Τζεφρυ Μινεικο Παπανδρεου, ο Σημιτης(Ααρων Αβουρη), Παπαδημος, Σαμαρας.Στην Μικρη Λεσχη των Μασονων της Ευρωπης ανηκει ο Αλεξης Τσιπρας μαζι με τον Μαριο Μοντι και τον Μαριο Ντραγκι.

  3. Μα η αναπτυξη εγω νομιζα οτι αρχισε επι σαμαροσκυλου που τη λιβανιζε..
    Ξαναρχισε τωρα η η ιδια ειναι που συνεχιζει;
    Ασε να παω να ανοιξω μια παγωμενη να αναπτυχθω κι εγω λιγο παραπανω

  4. ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΜΠΥΡΙΤΣΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΞΕΦΡΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ…

Comments are closed.