Μας “βγάζει” το Ασφαλιστικό έως το 2060 αλλά με συντάξεις “πείνας”!

Κοινοποίηση:
Last breathing. Middle-aged hopeless unhappy pensioner worrying about his health while having suffocation and trying to breath

Βιώσιμο κρίνεται το ασφαλιστικό μας σύστημα έως το 2060, σύμφωνα με νέα αναλογιστική.

Η μελέτη θα δοθεί στη δημοσιότητα μέχρι τις αρχές Ιουνίου και θα επιβεβαιώσει την «υγεία» του ασφαλιστικού, η οποία όμως στηρίζεται σε αιματηρές περικοπές των συντάξεων που διενεργήθηκαν από το 2010, με την εφαρμογή των τριών μνημονίων.

Η νέα αναλογιστική μελέτη, με προβολές έως και το 2060 διενεργήθηκε σχεδόν δύο χρόνια μετά την εφαρμογή του Νόμου Κατρούγκαλου που άλλαξε εντελώς τον χάρτη του ασφαλιστικού, με θεσμικές αλλαγές όπως είναι οι συγχωνεύσεις ταμείων, με αυξομειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και με περικοπές των συντάξιμων αποδοχών. Στο πλαίσιο, αυτό έχει σημασία η αποτίμηση της της πρώτης διετίας από την εφαρμογή του νέου πλαισίου καθώς και το αποτύπωμά του στη βιωσιμότητα του συστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, έως το 2060 διασφαλίζεται από την εξής παραδοχή που αφορά τις συντάξεις:

  1. Τη συνεχή μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης ως ποσοστού του ΑΕΠ. Από το 14,3% του ΑΕΠ που θα διαμορφωθεί το 2020, λόγω και της υλοποίησης των προγραμματισμένων περικοπών από την 1-1-2019, σταδιακά, μακροπρόθεσμα θα υποχωρεί και θα συγκλίνει με το μέσο ποσοστό στην ΕΕ που είναι 11,3% του ΑΕΠ.

Πηγή: sofokleousin

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ναι καλά. Αύριο μεθαύριο μπορεί να βγει μια κυβέρνηση που να πει ”Εγώ δεν αναγνωρίζω τα μνημόνια, το χρέος, ούτε τις συμφωνίες που υπέγραψαν οι προηγούμενοι, αρνούμαι να πληρώσω τους δανειστές και επιστρέφω στο εθνικό μας νόμισμα”. Τι θα κάνουν τότε αυτοί, θα ζητήσουν τα λεφτά τους? Ας έρθουν τα σαλιγκαράκια να τα ζητήσουν, να δουν τι θα πάρουν. Δηλαδή αυτοί πιστεύουν ότι μια ζωή ο λαός θα ψηφίζει μνημονιακά κόμματα? Για τόσο μαλάκες δηλαδή μας έχουν? Εδώ έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που κάποτε ήταν στο 4%. Και αν έλεγε κανείς τότε ότι αυτό το κόμμα μια μέρα θα κυβερνήσει, θα τον λέγανε τρελό. Πώς αποκλείουν λοιπόν αυτοί ότι αύριο μεθαύριο μπορεί να κυβερνήσουν αυτοί που θέλουν την επιστροφή στη δραχμή? Και να τους πετάξουν έξω με τις κλωτσιές και να ελευθερωθεί επιτέλους η Ελλάδα!

  2. Και σαυτό φταίει αυτό το γαμημένο όρθιο ξύγκι ο Μπένυ Τούρκογλου, που μετέτρεψε τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων σε ομόλογα για να τα κουρέψει ύστερα όπως είχε συμφωνήσει με την τότε τρόϊκα. Το ταμείο όμως των βουλευτών αλλά και των δημοσιογράφων, ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΙΡΑΞΕ. Θυμάστε τι έλεγε τότε ο Χατζηπαπάρας?

Comments are closed.