Μήπως δεν πίνετε αρκετό νερό; Δείτε τα σημάδια!

Κοινοποίηση:
nero

Είναι αρκετά συχνά το φαινόμενο, κυρίως όταν το καλοκαίρι περάσει, να αμελούμε να πιούμε νερό. Αλλά, ο οργανισμός μας το έχει μεγάλη ανάγκη γι’ αυτό και μας στέλνει προειδοποιητικά σημάδια.

Εάν λοιπόν αναγνωρίσετε κάποιο από αυτά, τότε είναι απλό και γνώριμο αυτό που πρέπει να κάνετε:  αρχίστε να πίνετε περισσότερο νερό.

Αυτά είναι τα βασικά προειδοποιητικά σημάδια:

1.Το στόμα είναι ξηρό: Τα αναψυκτικά ή άλλου είδους ροφήματα δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το νερό. Γι’ αυτό θα έχετε συνειδητοποιήσει ότι πολλές φορές το στόμα σας στεγνώνει ή νιώθετε ότι κολλάει. Το νερό λιπαίνει τις μεμβράνες βλέννας στο στόμα και το λαιμό σας, οι οποίες θα συνεχίσουν να κρατούν το στόμα σας υγρό με σάλιο πολύ μετά από την πρώτη γουλιά νερού.

2.Ξηρότητα δέρματος: Το δέρμα σας πρέπει να παραμένει ενυδατωμένο. Στην πραγματικότητα, το ξηρό δέρμα είναι ένα από τα πρώτα σημάδια πλήρους αφυδάτωσης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πολύ μεγαλύτερα προβλήματα. Η έλλειψη νερού σημαίνει έλλειψη ιδρώτα, η οποία οδηγεί στην ανικανότητα του οργανισμού να ξεπλένει την υπερβολική ακαθαρσία και το έλαιο που συσσωρεύεται καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

3. Τα μάτια είναι στεγνά: Η έλλειψη πρόσληψης νερού επηρεάζει και τα μάτια. Χωρίς νερό στο σώμα, τα δάκρυά σας στεγνώσουν. Εάν σκέφτεστε «ε, και τι γίνεται αν δεν μπορώ να κλαίω;», συνειδητοποιήστε ότι αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ μεγαλύτερη ζημιά στα μάτια σας, ειδικά αν φοράτε φακούς επαφές σε καθημερινή βάση.

4. Πόνος στις αρθρώσεις: Οι χόνδροι και οι δίσκοι της σπονδυλικής στήλης αποτελούνται από περίπου 80% νερό. Διατηρώντας το σώμα σας ενυδατωμένο, εξασφαλίζετε ότι οι αρθρώσεις σας μπορούν να απορροφήσουν το σοκ από τις ξαφνικές κινήσεις, όπως το τρέξιμο, το άλμα ή την πτώση άβολα.

5. Η μείωση της μυϊκής μάζας: Οι μύες σας, επίσης, αποτελούνται κυρίως από νερό. Προφανώς, λιγότερο νερό στο σώμα σημαίνει λιγότερη μυϊκή μάζα. Το πόσιμο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια προπόνηση όχι μόνο σας κρατά ενυδατωμένη αλλά μειώνει την πιθανότητα ανάπτυξης φλεγμονής και πόνου που σχετίζονται με την άσκηση και την άρση βαρών.

6. Αίσθηση κούρασης: Όταν ένα σώμα είναι αφυδατωμένο, “δανείζεται” νερό από το αίμα σας. Η έλλειψη κατάλληλα ενυδατωμένου αίματος οδηγεί σε έλλειψη οξυγόνου που μεταφέρεται σε όλο το σώμα. Φυσικά, η έλλειψη οξυγόνου οδηγεί σε υπνηλία και σε κόπωση.

7. Αίσθημα διαρκούς πείνας: Όταν είστε αφυδατωμένες, το σώμα σας μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται ότι χρειάζεται φαγητό. Αυτό συμβαίνει καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

8.Πεπτικά προβλήματα: Χωρίς σωστή ενυδάτωση, μειώνεται η ποσότητα και η ισχύς της βλέννας στο στομάχι, επιτρέποντας στο οξύ του στομάχου να κάνει μερικές μεγάλες βλάβες στο εσωτερικό του. Ως αποτέλεσμα αυτού, είναι να νοιώθετε καούρα και δυσπεψία.

9. Πρόωρη γήρανση: Η ποσότητα νερού που διατηρεί το σώμα μας μειώνεται φυσιολογικά με την ηλικία μας. Προφανώς, αυτό σημαίνει ότι, καθώς μεγαλώνουμε, θα πρέπει να αυξήσουμε συνειδητά την πρόσληψη νερού. Ενώ η πρόωρη γήρανση είναι πιο εμφανής στην εξωτερική μας εμφάνιση, η ζημιά που προκαλεί και στον οργανισμό σας θα γίνει τελικά αισθητή με την πάροδο του χρόνου. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να συνεχίσετε να πίνετε νερό καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: