Μήνυμα από την ΕΕ: “Δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαπαιτούμενα”

Κοινοποίηση:
690_7c736853-cbcb-44f4-9772-fc53f63632d9

Το Eurogroup αναμένεται να εγκρίνει την επόμενη εβδομάδα την αποδέσμευση της επόμενης δόσης των δανείων για την Ελλάδα, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος της ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters, με τις Βρυξέλλες να αισιοδοξούν για την πορεία της γ΄ αξιολόησης, χωρίς όμως να απαντούν επι της ουσίας στο ΔΝΤ που ζητά λύσεις για την μείωση του χρέους.

“Πάμε πολύ καλά στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης”, ανέφερε ο αξιωματούχος.

“Υπάρχει ακόμη μια σειρά από διοικητικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Μέχρι στιγμής, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς όλα τα προαπαιτούμενα”, συμπλήρωσε.

Η δόση θα διαμορφωθεί μεταξύ 6 και 7 δις ευρώ και θα εκταμιευθεί σταδιακά, ‘όπως ανέφερε, συμπληρώνοντας “μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι οι εκταμιεύσεις θα…ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο, πιθανόν στο δεύτερο μισό”.

Η τελευταία αξιλόγηση αναμένεται τον Ιούνιο με την εκταμίευση της τελευταίας δόσης στα πλαίσια του μνημονίου τον Ιούλιο, ώστε η Ελλάδα να έχει εξασφαλίσει ένα ταμειακό μαξιλάρι, πριν ξεκινήσει να αυτοχρηματοδοτείται από τις αγορές τον Αύγουστο.

Ο ESM έχει την επιλογή να χορηγήσει προληπτική γραμμή στήριξης για την Ελλάδα, αλλά αυτό θα συνοδεύεται από όρους και η Αθήνα δεν έχει την πρόθεση να τη ζητήσει, είπε ο αξιωματούχος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: