ΝΕΑ ΦΡΙΚΗ στη ΣΥΡΙΑ! ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ στο Χαλέπι! Καμικάζι χτύπησε λεωφορεία με αμάχους ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Κοινοποίηση:
1syria_655_355

Για 70 νεκρούς κάνει λόγο η συριακή τηλεόραση – Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, την ώρα που δεκάδες άνθρωποι περίμεναν να εγκαταλείψουν το πολύπαθο Χαλέπι και να γλιτώσουν από την πείνα

Τουλάχιστον 22 νεκροί και 48 τραυματίες υπάρχουν από έκρηξη που έπληξε λεωφορεία στα περίχωρα του Χαλεπίου κι ενώ γίνεται προσπάθεια εφαρμογής συμφωνίας για ανταλλαγή κατοίκων, μεταξύ των ανταρτών και του στρατού της Συρίας, μεταδίδουν κρατικά ΜΜΕ και ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Οπως έγινε γνωστό τα λεωφορεία μετέφεραν τους κατοίκους από δύο χωριά που εκκενώνονταν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν πολλοί νεκροί.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι η αιματηρή έκρηξη έγινε από βομβιστή αυτοκτονίας που πυροδότησε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο.

Τα λεωφορεία μετέφεραν σιίτες που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους και υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας ανταλλαγής κατοίκων με τους αντάρτες.

Τα χωριά Foua και Kefraya είναι δύο σιιτικά χωριά στη Συρία που από την έναρξη του εμφυλίου έχουν ταχθεί στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης.

 

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Τουλάχιστον 22 είναι οι νεκροί και 48 οι τραυματίες από την έκρηξη που έγινε σε σημείο συνάντησης των λεωφορείων στα προάστια του Χαλεπίου. Τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο καλά πληροφορημένη πηγή.

Το παρατηρητήριο ανακοίνωσε τουλάχιστον 16 νεκρούς κι ότι πρόκειται για έκρηξη που προκλήθηκε από βόμβα, ενώ τοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 60 νεκρούς.

Τα λεωφορεία μετέφεραν σιίτες που είχαν εγκαταλείψει τις εστίες τους και υποστηρίζουν την συριακή κυβέρνηση στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας ανταλλαγής κατοίκων με τους αντάρτες.
Η έκρηξη έγινε στην περιοχή Ρασιντίν, στα προάστια του Χαλεπίου, όπου δεκάδες λεωφορεία περίμεναν μεταφέροντας κυρίως τους σιίτες κατοίκους δύο χωριών. Τα χωριά εκκενώθηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας ανταλλαγής για την εκκένωση των σουνιτών ανταρτών και των οικογενειών τους, από δύο πόλεις που πολιορκεί ο στρατός της Συρίας, στα προάστια της Δαμασκού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: