Λάβρος κατά της κυβέρνησης η ΝΔ: “Δεν ψηφίζουμε τα νέα μέτρα, δεν θα γίνουμε δεκανίκι”

Κοινοποίηση:
neadimokratia

Τα βέλη του στην κυβέρνηση έριξε ο ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας, κατηγορώντας την για τις καθυστερήσεις στην αξιολόγηση, επισημαίνοντας πως η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα μέτρα.

«Όσο καθυστερεί η κυβέρνηση, τόσο διογκώνεται η πίεση, εντός και εκτός χώρας. Εντός χώρας από την πραγματική οικονομία και εκτός χώρας από τους εταίρους και δανειστές, που δεν αφήνουν να ολοκληρωθεί. Τώρα που το καράβι της κυβέρνησης συνεχώς μπάζει από παντού νερά, και το ενδεχόμενο πολιτικού πνιγμού έχει πολλές πιθανότητες, οι κυβερνώντες αναζητούν πολιτικά σωσίβια, εντός και εκτός της χώρας. Εμείς δεκανίκι στην κυβερνητική αναποτελεσματικότητα δεν θα γίνουμε. Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει νέα δημοσιονομικά μέτρα» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Και πρόσθεσε: «Έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν και θα ισχύσει και στο μέλλον, επί ΝΔ, εάν ψηφιστεί αυτή η συμφωνία, ότι το κάθε πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής δεν είναι άκαμπτο και ανελαστικό. Διαθέτει βαθμούς ελευθερίας, αλλά αυτοί εξαρτώνται, από την αξιοπιστία και την ικανότητα της εκάστοτε κυβέρνησης». Όπως μάλιστα είπε, μπορεί η κυβέρνηση, ανάλογα με την αξιοπιστία της και την ικανότητά της, να υλοποιήσει διαρθρωτικές αλλαγές, να προχωρήσει σε μεταβολή αυτών που έχουν ψηφιστεί.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη της ΝΔ εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας και της ανικανότητας της κυβέρνησης έχουν προστεθεί νέα μέτρα, που δεν ήταν στο μνημόνιο. «Αν είναι αξιόπιστη η κυβέρνηση μπορεί να μην υλοποιήσει ορισμένα από αυτά επιτυγχάνοντας, όμως, τους στόχους. Ή ακολουθώντας κι εφαρμόζοντας περισσότερες διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσει και σε μεταβολή των δημοσιονομικών στόχων, που όλοι συμφωνούν ότι δεν είναι βιώσιμοι, για μεγάλο χρονικό διάστημα, για μετά το 2018» δήλωσε, τονίζοντας πως η ΝΔ θα υλοποιήσουμε εμπροσθοβαρώς τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρώτο εξάμηνο.

Παράλληλα, χαρακτήρισε άστοχη και προσβλητική την δήλωση Ντάισελμπλουμ σε γερμανική εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου «δαπάνησαν όλα τα χρήματα σε ποτά και σε γυναίκες και μετά ζήτησαν βοήθεια».

«Δεν θα ψηφίσουμε τα μέτρα», διεμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, στον απόηχο της δήλωσης Σόιμπλε ότι θα πρέπει να βρεθεί φόρμουλα που θα εγγυάται την υλοποίηση μέτρων που θα ψηφιστούν τώρα αλλά θα εφαρμοστούν μετά τις επόμενες εκλογές.

«Δεν θα ξεπλύνουμε τα λάθη της κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας πως τα νέα μέτρα έρχονται λόγω των αποτυχιών της κυβέρνησης και «φέρουν την υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου».

Παρά ταύτα, σε ένα μήνυμα προς τους εταίρους, ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν υποκρίνεται πως διαθέτει «μαγική γομολάστιχα» με την οποία θα σβήσει τα συμφωνηθέντα «με ένα νόμο κι ένα άρθρο» – όπως ισχυριζόταν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, τόνισε, η ανατροπή της λιτότητας θα επιτευχθεί μέσω της επανεκκίνησης της οικονομίας, η οποία θα δρομολογηθεί με σοβαρή πολιτική, ακολουθώντας τα παραδείγματα της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Κύπρου. Αυτό είναι το «πλεονέκτημα» της ΝΔ, εξήγησε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Και να μην τα ψηφίσουν τώρα, θα τα εφαρμόσουν μόλις γίνουν κυβέρνηση!

  2. Καλά και αφού η νδ δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα,για να μην γίνει δεκανίκι της κυβέρνησης,γιατί ο κούλης δήλωσε ότι το κράτος έχει συνέχεια και αν γίνει κυβέρνηση η νδ θα εφαρμόσει τα μέτρα που θα έχουν ψηφιστεί;

Comments are closed.