Κ. Δανδουλάκη-Δ. Παπαμιχαήλ. O μυστικός και παράνομος έρωτας που γεννήθηκε στον μπαρουτοκαπνισμένο Παπαφλέσσα

Κοινοποίηση:
katiadandoulaki-dimitrispapamixail

Κανείς δεν ήξερε για τη σχέση τους όμως ο ίδιος ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαμιχαήλ το ανέφερε στο βιβλίο του, είχε αποκαλύψει η Κάτια Δανδουλάκη σε προγενέστερο χρόνο. Κάποιοι όμως που είχαν διαβάσει το βιβλίο του Παπαμιχαήλ, του απρόβλεπτου μεγάλου ηθοποιού, το γνώριζαν.

Η ίδια η ηθοποιός λέει σήμερα:

– Κάποτε οργίαζαν οι φήμες ότι είχατε δεσμό με τον Νίκο Κούρκουλο.

Δεν ισχύει. Και με τον Παπαμιχαήλ ο δεσμός μας δεν είχε ακουστεί. Μέχρι που το έγραψε εκείνος στο βιβλίο του.
– Ήταν λάθος που το αποκάλυψε;
Δεν ξέρω αν ήταν λάθος ή σωστό. Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να αναφέρω σχέσεις μου με ανθρώπους οι οποίοι δεν θα ήθελαν να αναφερθούν.

– Παρ’ όλα αυτά, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη είχατε καλές σχέσεις.
Ήμασταν πολύ φίλες.

Πότε γνώρισε η Κάτια τον Μάριο Πλωρίτη

Γνωρίστηκαν πολύ νωρίς στη ζωή της Κάτιας, όταν εκείνη φοιτούσε στο Θέατρο Τέχνης και ο Πλωρίτης δίδασκε εκεί, καθώς υπήρξε πρωτεργάτης του, μαζί με τον Κάρολο Κουν. Όσο ο Πλωρίτης έλειπε στη Γαλλία, η Κάτια δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γοητεία του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, τον οποίο γνώρισε στα γυρίσματα της ταινίας «Παπαφλέσσας» το 1971.

Η Δανδουλάκη ερωτεύτηκε τρελά τον Παπαμιχαήλ και οι δυο τους δεν άργησαν να συνάψουν σχέση, η οποία, όμως, δεν θα μπορούσε να κρατήσει παραπάνω, αφού ο Πλωρίτης ήταν ο μοναδικός έρωτας της ζωής της. Έμειναν μαζί κι ευτυχισμένοι μέχρι το τέλος.

Μια σχέση που λίγοι γνώριζαν.

«Τι του ήρθε τελευταία στιγμή να κάτσει να γράψει ένα βιβλίο; Τι του ήρθε; Άνθρωπος δεν το είχε πάρει είδηση. Δε μιλάω ποτέ για αυτά, το ξέρεις. Ήταν μια σύντομη σχέση, η οποία ευτυχώς κράτησε ένα άριστο επίπεδο μετά, φιλικό. Μετά συνεργαστήκαμε πολύ στο θέατρο και ήμουν φίλη με όλες τις γυναίκες του Δημήτρη. Η πιο καλή μου φίλη είναι η τελευταία του γυναίκα η Νανά. Κάποια στιγμή που αναφερθήκατε, είχε γίνει ένα λάθος. Είχαν χωρίσει κάποια στιγμή με την Αλίκη. Ήταν το διάστημα που είχαν χωρίσει και γύριζαν ταινίες» σχολίασε η Κάτια Δανδουλάκη.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Κοίτα ρε μέχρι κι ο πλωρίτης ήταν γκόμενος.

Comments are closed.