Κρύος ιδρώτας Μητσοτάκη για Epsilon: Ποιον θα υποστηρίξει ο Σαββίδης

Κοινοποίηση:
savvidis-mitsotakis-e1502743389574

Ποια «γραμμή» θα ακολουθήσει το Epsilon του Ιβάν Σαββίδη; Γιατί τρέμει ο Μητσοτάκης;

Το Epsilon TV, που κατόρθωσε αυτήν την τηλεοπτική σεζόν να κάνει τη διαφορά στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλάζει και πάλι χέρια.

Από τον Φίλιππο Βρυώνη, που ποτέ δεν εμφανίστηκε επίσημα ως ιδιοκτήτης του, περνά στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη.

Μένει να γίνει γνωστό το τίμημα για να ολοκληρωθεί άλλη μία φάση των μεταβιβάσεων του πάλαι ποτέ κομματικού σταθμού του ΚΚΕ.

Οι επαφές του Ιβάν Σαββίδη για το Epsilon ξεκίνησαν μετά και την επικράτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη στη δημοπρασία για τον ΔΟΛ και ενώ πριν είχε αγοράσει το 19,6% των μετοχών που κατείχε η Πήγασος στην Τηλέτυπος.

Οι μετοχές αυτές, θυμίζουμε, δεν ήταν ενεχυριασμένες. Η πόρτα για τον ΔΟΛ, που είχε διεκδικήσει ο Ιβάν Σαββίδης, και για το Mega είχε ουσιαστικά κλείσει.

Μόνος «ελεύθερος» σταθμός ήταν του Φίλιππου Βρυώνη, ο οποίος είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον σταθμό ή να βρει στρατηγικό συνεργάτη.

Επιπλέον, το Epsilon είχε αποκλειστεί από τη διαδικασία αδειοδότησης του 2016.

Η πρόταση του Ιβάν Σαββίδη έγινε με βάση τον συσχετισμό των δυνάμεων, με δεδομένο το φθηνότερο «εισιτήριο» των 3,5 εκατ. ευρώ ανά έτος για δέκα χρόνια.

Κρίσιμο ρόλο στις συζητήσεις έπαιξε και ο Λάκης Λαζόπουλος, ο οποίος βρέθηκε για μια σεζόν εκτός τηλεοπτικού πεδίου, επειδή διαφοροποιήθηκε στην υπόθεση της αδειοδότησης από τον Δημήτρη Κοντομηνά τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το Epsilon θα υποστηρίζει, όπως αναμένεται, την κυβέρνηση και τα έντυπα του Ιβάν Σαββίδη («Έθνος», «Έθνος της Κυριακής»), που θα επανακυκλοφορήσουν από τον Οκτώβριο.

Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως χάνει έναν ισχυρό σύμμαχο στα media, αν όντως το νέο Epsilon δώσει βάρος στην ενημέρωση.

Λέγεται πως η τιμή πώλησης της Ραδιοτηλεοπτικής, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του E-TV, θα ανέλθει στα 20 εκατ. ευρώ, θα διατηρήσει δε, ένα μικρό μερίδιο και ο Φίλιππος Βρυώνης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: