Κρήτη: Τόνοι πανάκριβης “σοκολάτας” ήταν καλά κρυμμένη στο αμπάρι του πλοίου

Κοινοποίηση:
limeniko-soma-360x210

Έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση του παράνομου φορτίου, που ήταν καλά κρυμμένο στο αμπάρι του πλοίου “ΑΝΔΡΕΑΣ” , σημαίας Τανζανίας, το οποίο ακινητοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας ανοιχτά της Ιεράπετρας.

Λιμενικοί από νωρίς το πρωί, οπότε και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης στο Ρέθυμνο έχουν αρχίσει την καταμέτρηση της τεράστιας ποσότητας χασίς, που έκρυβε στα αμπάρια του και μάλιστα σε μορφή “σοκολάτας”, φτάνοντας ακόμη και τους 10 τόνους.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο cretapost ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου Κώστας Καστρινάκης, πρόκειται για μία τεράστια ποσότητα ναρκωτικών, που μετέφερε το συγκεκριμένο πλοίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για την υπόθεση έχουν συλληφθεί έξι άτομα από τη Συρία, μέλη του πληρώματος, οι οποίοι πιθανότατα θα οδηγηθούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών στην Αθήνα.

“Η προανάκριση συνεχίζεται και περιμένουμε οδηγίες από την Αθήνα για το τι θα γίνει από τώρα και στο εξής. Η καταμέτρηση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και πρόκειται για μία τεράστια ποσότητα ναρκωτικών” αναφέρει ο κ. Καστρινάκης.

Όπως έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό, το πλοίο, το οποίο είχε ξεκινήσει από την Κύπρο με προορισμό τη Μάλτα, είχε μπει στο μικροσκόπιο των λιμενικών αρχών τις τελευταίες δύο ημέρες και όταν κρίθηκε ότι ήταν έτοιμοι να επέμβουν, ακινητοποίησαν το πλοίο.

Μετά από εξονυχιστικό έλεγχο σε όλους τους χώρους του ρυμουλκού, ο ειδικός σκύλος ανίχνευσης εντόπισε την ποσότητα του χασίς καλά κρυμμένη σε αμπάρι, όπου είχαν τοποθετηθεί βαρέλια και σακιά για να μην είναι ορατές οι συσκευασίες της “σοκολάτας”.

cretapost.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: