Κολομβία: Οι αντάρτες της οργάνωσης FARC έχουν παραδώσει το μεγαλύτερο μέρος του οπλισμού τους στα Ηνωμένα Έθνη

Κοινοποίηση:
30/07/2010 Columna guerrillera de las FARC.

El exmagistrado y actual asesor del Tribunal Penal Internacional de La Haya Baltasar Garzón ha considerado imprescindible para lograr la Paz en Colombia que haya "una declaración de culpabilidad" contra las Fuerzas Armadas de Revolucionarias de Colombia (FARC) por sus crímenes contra la Humanidad.

POLITICA COLOMBIA SUDAMÉRICA INTERNACIONAL
REUTERS

Οι αντάρτες της μαρξιστικής οργάνωσης FARC, έχουν παραδώσει το μεγαλύτερο μέρος του οπλισμού τους στα Ηνωμένα Έθνη, ανακοίνωσε χθες ο διεθνής οργανισμός.

Aυτό άλλωστε προέβλεπε μια συμφωνία ειρήνης με την κυβέρνηση πέρσι για να σταματήσει ένας εμφύλιος μισού αιώνα. Σύμφωνα με τους όρους της συνθήκης, η FARC έχει παραδώσει τα όπλα και τον οπλισμό της στον ΟΗΕ σε ειδικά στρατόπεδα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο ΟΗΕ δήλωσε ότι 7.132 όπλα έχουν φυλαχθεί σε ασφαλή κιβώτια ενώ ένας μικρός αριθμός όπλων θα παραμείνει στα χέρια μερικών ανταρτών για ασφάλεια στα στρατόπεδα, έως το κλείσιμό τους την 1η Αυγούστου. «Την ημέρα εκείνη η αποστολή θα έχει φυλάξει όλα τα υπάρχοντα όπλα στα στρατόπεδα και θα έχει μεταφέρει τα κιβώτια από τις ζώνες» αυτές είπε σε δήλωσή του ο διεθνής οργανισμός.

Ο ΟΗΕ έχει επίσης καταστρέψει οπλισμό που φυλάσσονταν σε 77 αποθήκες της FARC. Η ολοκλήρωση της παράδοσης θα εορταστεί σε τελετή στην Μεσέτας, στην περιφέρεια Μέτα, σήμερα.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: