Κοινωνικό Τιμολόγιο ρεύματος: Ποιοι θα έχουν 2η ευκαιρία για φθηνό ρεύμα

Κοινοποίηση:
9

Σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ και τα τελευταία στοιχεία που έχει δώσει στη δημοσιότητα για την πορεία υποβολής των αιτήσεων για το κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος, τα νέα για χιλιάδες νοικοκυριά είναι δυσάρεστα, αφού πάνω από τα μισά μένουν εκτός εκπτώσεων. Κάποιοι όμως θα έχουν και άλλες ευκαιρίες αλλά μόνο αν αλλάξουν τα εισοδηματικά τους δεδομένα ενώ νέα αίτηση θα μπορούν να κάνουν οι πρώην φιλοξενούμενοι.

Ειδικότερα για την κατηγορία ΚΟΤ Α (νοικοκυριά που ζουν πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας και της ανέχεια ) έχουν εγκριθεί 63.814 αιτήσεις σε σύνολο αιτήσεων που φτάνουν τις 92.082.

Στη δεύτερη κατηγορία τα πράγματα είναι τουλάχιστον απαισιόδοξα. Μόλις το 44% των νοικοκυριών που αιτήθηκαν ένταξη στην κατηγορία ΚΟΤ Β που αφορά όσους πληρούσαν τα κριτήρια για το Κοινωνικό Μέρισμα που δόθηκε τον Δεκέμβριο έχουν ενταχθεί στο εκπτωτικό τιμολόγιο.

Στους χαμένους και οι πολύτεκνοι.  Άλλη τεράστια αδικία όσοι δήλωναν φιλοξενούμενοι το 2016 καιι θα πρέπει να περιμένουν τις νέες φορολογικές δηλώσεις και την νέα εκκαθάριση τους ώστε να αιτηθούν την ένταξη τους.

Επίσης υπάρχουν από την προηγούμενη εφαρμογή του ΚΟΤ δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι που δεν πιάνουν τα νέα όρια γιατί το εισόδημα του 2016 ήταν μεγαλύτερο. Όσοι λοιπόν είχαν το 2017 μικρότερο εισόδημα από το 2016 θα μπορέσουν με την αίτησή τους να ξαναμπούν στο ΚΟΤ.

Νέα αίτηση όμως θα πρέπει να κάνουν και όσοι θα ενταχθούν μέχρι τις 20 Απριλίου στο φθηνό τιμολόγιο ρεύματος, ώστε να εξεταστεί εκ νέου αν με το εισόδημα του 2017 πλέον πληρούν τα κριτήρια ένταξης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: