Κοινωνικό Μέρισμα: Ποιοι είναι οι τυχεροί που θα πάρουν έως και 1.000 ευρώ

Κοινοποίηση:
euro960-thumb-large-630x400

Πρόκειται για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος των 1,2 δισ. ευρώ που σχεδιάζει η κυβέρνηση, στο «πρότυπο» της 13ης σύνταξης που είχε δοθεί πέρυσι.

Οι δικαιούχοι θα καθοριστούν μετά από επεξεργασία των στοιχείων που θα γίνει μέσω της πύλης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Φέτος, το μέρισμα δικαιούνται ακόμη και πολίτες με μεσαία εισοδήματα, ωστόσο τα κριτήρια θα είναι πιο αυστηρά και σύνθετα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν την αίτηση τους μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα ανοίξει η ΗΔΙΚΑ και από εκεί θα ενημερώνονται και αν πληρούν τα κριτήρια για να συνεχίσουν τη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό ρεπορτάζ, το κοινωνικό μέρισμα 2017 θα «σπάσει» στα τρία τμήματα:

– 700 έως 750 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν σε άτομα με χαμηλό εισόδημα.

– 315 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για τις επιστροφές στους συνταξιούχους, λόγω των παράνομων κρατήσεων υπέρ του ΕΟΠΥΥ.

– 360 εκατομμύρια ευρώ θα αποδοθούν στη ΔΕΗ για το ποσό που διεκδικεί ως πληρωμή των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, με στόχο να μην αυξηθούν τα τιμολόγια ρεύματος.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον πρωθυπουργό, αφού οριστικοποιηθούν οι προβλέψεις και τα στοιχεία για τον φετινό προϋπολογισμό και ανάψουν και το «πράσινο φως» οι θεσμοί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Ναι καλά… Και πέρυσι είχαν δώσει “δώρο” τα λαμόγια της κυβέρνησης στους συνταξιούχους, αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αναφέρει πως τους είχαν κόψει το μισό ΕΚΑΣ (στην καλύτερη περίπτωση – δηλαδή 125 ευρώ) άρα ήταν δώρο άδωρο ότι κι αν πήραν!

    Πετούν ψίχουλα οι μπαγλαμάδες στον κόσμο, συνταξιούχους, ανέργους κλπ, και το παίζουν και φιλάνθρωποι!!! Για να δώσουν ένα “βοήθημα” της πλάκας, αναγκάζουν τον κόσμο να συμπληρώσει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ την φόρμα ώστε να υπάρχει μία πιθανότητα να το λάβει!

    Λες και δεν ξέρουν ποιοι είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, λες και δεν μας έχουν όλους φακελωμένους και γνωρίζουν τα πάντα για τα οικονομικά μας!!!

    Αλλά φυσικά, όλο αυτό γίνεται με έναν και μοναδικό σκοπό… Όσοι λιγότεροι συμπληρώσουν αυτές τις ηλεκτρονικές φόρμες, τόσα λιγότερα χρήματα θα δαπανηθούν…

    Κατά τα άλλα, κοινωνική πολιτική και προστασία στα κατώτερα στρώματα… την στιγμή που όλοι αυτοί οι ξεφτιλισμένοι αληταράδες αρπάζουν κάθε μήνα χιλιάρικα και ζούνε ζωή χαρισάμενη!

    ΟΥΣΤ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ

  2. Το μέρισμα θα το πάρουν κλασικά εκείνοι που όλοι μέρα στρίβουν και είναι στα καφέ, αντί να τα δώσουν σε εκείνους που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και συνεχίζουν να γεμίζουν την αγορά.

  3. προφανως δεν θα βαλουν, όπως δεν ειχαν βαλει και στους συνταξιουχους

  4. ΘΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΧΑΡΤΑΚΙΑ Ο ΘΕΙΟΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΟΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ

  5. τεκμαρτο εισοδημα ως προυποθεση για να παρεις το κοινωνικο εισοδημα .η μεγαλη λαμογια της κυβερνησης. μονο αλβανοι ,γυφτοι και ελαχιστοι ελληνες θα το παρουν.οπως γινετε μεχρι τωρα.

  6. ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ Κ ΒΑΛΕΤΕ ΤΕΚΜΑΡΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ Κ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Comments are closed.